Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z Zasięgiem Sieci Komórkowej Samsung Galaxy J5 2017

(Temat utworzony: 17-08-2017 08:12 PM)
25613 Wyświetlenia
york671
First Poster
Opcje

Od niespełna 3 dni posiadam nowy telefon Samsung Galaxy J5 2017 i od razu zauważyłem duży problem z mocą zasięgu w moim domu i okolicy (Orange/Virgin Mobile). Pomimo, że wcześniej na innym telefonie (Xiaomi Redmi 4A) taki problem nie występował i nie wystepuje, w Galaxy J5 przy automatycznym wyszukiwaniu sieci i preferowanej sieci LTE/3G/2G  pokazuje zasięg za poziomie 1 lub 2 kresek, a w drugim urządzeniu Xiaomi dla tych samych ustawień i kart SIM zasięg wacha się zawsze na poziomie 4/5 kresek dla LTE. W Galaxy J5 rzadko kiedy w domu mogę liczyć na zasięg LTE co nie było nigdy problemem dla modelu Redmi 4A. Nie wiem czy te modele J5 mają taki problem od zawsze czy to jakaś usterka techniczna telefonu? Czy nest jakaś możliwość zmiany lub poprwy zasięu w tym modelu J5??

york671
0 Like
12 Odpowiedzi
WolF
Voyager
Opcje

Jak masz nowy tel to wymień w ramach rękojmi i sprawdź czy na nowym tel też tak masz.

Jak ta sytuacja jest dalej to oznacza poprostu że Samsung ma słabszą antenę od Xiaomi...

0 Like
Tomasz71
First Poster
Opcje

Pobierz i zaktualizuj oprogramowanie,  problemy z zasięgiem znikną, też tak miałem.

0 Like
M87
Student
Opcje

Mam taki sam problem obecnie w Galaxy S8. Mam najnowszy soft, ktoś wie jak pomóc?

Niestety argumenty o słabych antenach są mało przekonujące w tak drogich telefonach.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
W jakiej sieci pracuje telefon i w jakiej odległości od BTS-ów? Czy dzieje się tak zawsze, czy w określonej lokalizacji?

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
M87
Student
Opcje

Telefon jest w Orange. Do BTS mam 100m. Problem nie dotyczy jednej lokalizacji. W wielu miejscach, gdzie wcześniej miałem idealny zasięg teraz mam problem. Wszystko na terenie Wrocławia, miasto jest pełne nadajników.

Kolega w T-mobile ma dokładnie ten sam problem, ale jego BTS jest z 500m stąd.

0 Like
KrzysiekK
Hotshot
Opcje

Orange i T-Mobile współdzielą większość swoich nadajników, także dla pewności warto, w miarę możliwości sprawdzić to na karcie Plusa.

Jeśli jednak, tak jak piszesz problem występuje niezależnie od lokalizacji, wskazuje to na przyczynę po stronie telefonu lub SIM.

0 Like
Mariusz7878
First Poster
Opcje

Witam

Również mam problem z zasięgiem w Galaxy J7 2017. W swoim mieście mam max 2 kreski a poza miastem  bardzo często nie mam wogóle zasięgu. Zresztą ostatniu nawet i w centrum Poznania oraz Rzeszowa też byłem bez zasięgu.

Sieć plus. Ta sama karta po przełożeniu do innego telefonu LG X Power praktycznie wszędzie ma pełny zasięg więc to ewidentnie wina telefonu. 

Przeglądałem różne fora i często winę zwala się na sieć, że niby to ona nie ma tam zasięgu ale każda sieć nie ma zasięgu nawet w dużych miastach? Powyższe posty podają sieć Orange i T-Mobile, ja mam Plus, na innych forach jest o Play. To nie wina sieci tylko telefonu skoro po przełożeniu do innego aparatu wskaźnik pokazuje praktycznie pełny zasięg.

Wysłałem telefon na reklamację do serwisu samsunga ale odesłali mi go z adnotacją, że telefon jest w porządku i nic mu nie dolega i niby zaktualizowali soft. Zasięgu jak nie było tak nie ma nadal.

Ile razy należy odesłać telefon na gwarancji by można go było wymienić na nowy?

0 Like
sarge861
Apprentice
Opcje

Mam ten sam problem. Żony j7 2016 działa bez zarzutu. A w moim j5 2017 -20dbm w porównaniu do tel. Żony. Mimo że tel łączą się z tym samym nadajnikiem i leżą obok siebie. 

0 Like
Baniabania
First Poster
Opcje

U mnie był ten sam problem aż do czasu kiedy odkrylam że moje etui 'zjada mi zasięg. 😂😂Jak miałam etui założone na telefon to miałam jedna kreskę albo wcale a jak zdjęłam etui to zasięg mam na maxa  😂😂

0 Like