Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

problem z ustawiniem blokady note 8

(Temat utworzony: 08-11-2017 07:59 PM)
2380 Wyświetlenia
ciapek88
First Poster
Opcje

witam. posiadam note 8 i ustawiam blokade ekranu czy to skaner teczowki czy rozpoznawanie twarzy plus pin i dziala tak ze jak spojrze sie na tel to on sie odblokowuje ale jak nie rozpozna to po przeciagnieciu palcem powinien prosic o pin a tak nie jest. odblokowuje sie odrazu czyli kazdy moze go odblokowac....przypomne ze jak wlacze tryb samolotowy to wszystko dzial jak nalezy. wlacze siec i znow to samo czujniki dzilaja ale przeciagniecie palcem odblokowuje tel chociaz ustawiony jest pin.

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
kristof16
Apprentice
Opcje
ok rozkminiłem chodziło ci o konto samsung account. Już odblokowałem dzięki za pomoc !

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

14 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje

Jeżeli w ustawieniach bolkady jest jest "Kod PIN, Twarz" to tak powinno być. Gdy nie rozpozna, to po przeciągnieciu powinna pojawić się klawiaturka.

Jeżeli nie jest to jakiś bug w sofcie, a nie mam jak sprawdzić, bo nie mam dostępu do tego modelu, to może instalowałeś ostatnio jakąś apkę, która dopisała swoje certyfikaty i namieszała troszkę w zasadach bezpieczeństwa? 

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
ciapek88
First Poster
Opcje

mialem zainstalowane jakies aplikacje ale czy to one sa powodem. dzieje sie tak za kazdym razem jak wlacze siec itd na samlocie chodzi ok. a ta klawiatura wlasnie nie wyskakuje tyko skaner i przeciagnij palcem choc jest inaczej ustawione. nie wiem czy cos usunac czy jak....bylo chwila ok a dzis wlaczylem i wylaczylem tel i znow to samo

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Z menu ekranu blokady przejdź do innych ustawień i sprawdź co siedzi w opcji "Administratorzy urządzenia" oraz certyfikatach. Zabezpieczeń/użytkownik i użytkownika. Dobrze byłoby zrobić sreeny i wrzucić tu.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
ciapek88
First Poster
Opcje

Wygląda to takScreenshot_20171108-221226.jpg

Screenshot_20171108-221336.jpg

Screenshot_20171108-221409.jpg

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Usuń ten certyfikat samsungowy, ustaw blokadę z przeciągnięcia i zrestartuj telefon. Ustaw biometrię od nowa i sprawdź czy zaskoczy.

0 Like
ciapek88
First Poster
Opcje

nic to nie dalo a certyfikat znow sie pojawil

0 Like
ciapek88
First Poster
Opcje

dobrze...mozna zamknac temat. udalo sie.   jakby ktos kiedys mial cos podobnego to tak:

1- wejsc w ustawienia blokady ekranu i inne ustawienia

2- wejsc w administratorzy urzadzenia i ODZNACZYC

3-wejsc w certyfikaty uzytkownika i usunac

4- i chyba to pomoglo to ponizej wejsc w zaufanych agentow i ODZNACZYC  SMART LOCK(google)

dzieki za pomoc:)

0 Like
kristof16
Apprentice
Opcje

witam, w moim note8 mam taki problem, po uruchomieniu telefonu wpisałem pin karty sim telefon się odblokował ale za chwile zarządał pinu i okazało się ż enie jest to pin blokady klawiatury , dodatkowe zabezpieczenie w postaci odcisku palca też nie działa , nie wiem co teraz robic , telefon ma zablokowaną klawiaturę i nie wiem jak to dezaktywować . za wszelkie pomocne porady z góry dziękuję

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
I oczywiście wszystko sam to ustawiłeś. Jeżeli tak, to przejdź na konto google przez przegladarkę i usuń blokady.

0 Like