Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

problem z s8 - pasek stanu i wyświetlanie tapety

(Temat utworzony: 24-03-2019 12:53 PM)
1143 Wyświetlenia
judash
Explorer
Opcje

cześć,

może niezbyt dokładnie opisałem swój problem, stąd będę posiłkował się "print screenem" :smiling-face:

około tydzień albo i więcej temu miałem aktualizację systemu (tą główną). na pasku stanu godzina przeskoczyła mi na lewą stronę (a była po prawej stronie wyświetlania stanu baterii), a druga rzecz, którą zauwazyłem to to dziwne skalowanie koloru tapety. z lewej strony bardziej czarna, a im bardziej w stronę prawej jaśniejszy jest kolor i są zauważalne nawet pasy...

jak zaradzić obu problemom?

Screenshot_20190324-111704_Samsung Experience Home.jpg

0 Like
5 Odpowiedzi
RadekK
Hotshot
Opcje

Cześć @judash,

Odnośnie do godziny - taka jest specyfikacja nowego oprogramowania, godziny nie da się przenieść na prawą stronę. Przyznam, że przez pierwsze dwa dni również nie było to dla mnie komfortowe, ale po tygodniu całkowicie przyzwyczaiłem się do kierowania wzroku w lewy górny róg.

Czy możesz wrzucić link do ustawionej przez Ciebie tapety? Sprawdzę u siebie.

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@judash, wraz z aktualizacją Android Pie zegar został przesunięty do lewej strony i nie ma możliwości powrotu do wyświetlania po lewej stronie, tak jak to miało miejsce w Android Oreo. Odnośnie tapety to dziwna sprawa. Czy sprawdzałeś jak wyglądają inne tapety?

@RadekK, zacząłem pisać odpowiedź, ale na chwilę musiałem się oderwać. Dokończyłem pisać i dopiero zobaczyłem Twoją odpowiedź. Byłeś szybszy :winking-face:

judash
Explorer
Opcje

dzięki za odpowiedź:) pewnie i ja się przyzwyczaję, ale zaburza to lekko moje poczucie symetrii;)

tu link:

http://apps.samsung.com/theme/ProductDetail.as?appId=For.HSZG.wallpaperpack&SITE_CODE=pl

co najzabawniejsze, wstawiając to zdjęcie na komputerze widziałem tą różnicę kolorystyczną i pasy, a odpisując z telefonu i patrząc na to zdjęcie i tapetę - już nie...

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Można zmienić położenie zegara:

Zegar po prawej stronie One UIZegar po prawej stronie One UI

Umożliwia to moduł "Quick Star" z aplikacji Good Lock.
Obecnie jestem w trakcie tworzenia poradnika odnośnie Good Lock, więc na pewno poznacie dzięki niemu dużo przydanych funkcji.

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@kamil40013, pisząc o braku możliwości miałem na myśli wyłącznie systemowe ustawienia :winking-face:

@judash, moim zdaniem tapeta została tak przygotowana, że po lewej stronie jest ciemniejsza niż po prawej.