Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z Punktem dostępu Samsung J3 2016

(Temat utworzony: 09-05-2018 10:19 AM)
6089 Wyświetlenia
Sirobur
First Poster
Opcje

Witajcie,

Mam problem z punktem dostępu w Samsungu J3 (2016) SM-J320F. Internet w telefonie normalnie działa. WiFi na komputerze tez znajduje i łączy bez problemu. Natomiast internet nie działa. Sprawdzałem czy to nie wina komputera podłączając się pod punkt dostępu z S5 i ten śmiga jak zły.  Ewidentnie problem z konfiguracją J3. Próbowałem znaleźć konfigurację na stronie NJU ale nie ma dla tego modelu. Próbowałem też wprowadzić ustawienia ręcznie ale jedna z pozycji APN jest na szaro i nie mogę jej zmieniać. Czy ktoś miał przyjemność rozwiązać taki problem i jest w stanie mi pomóc?

0 Like
1 Odpowiedz
Damian K
Hotshot
Opcje

@Sirobur

Witaj na forum, rozgość się również w innych tematach :winking-face:

Stwórz nowe ustawienia APN, jestem pewien że obecne w polu APN masz internetipv6, a w polu Protokół APN jest IPv6.

W edycji nowego APN wpisz:
Nazwa - dowolna
APN - internet

Typ APN - default

Protokół APN - IPv4

W Orange zdarza się, że nie ma ruchu sieciowego przy udostępnianiu internetu hotspotem, gdy APN działa po protokole IPv6.

Sprawdź i daj znać. A jak pomoże, to zachęcam do przeczytania mojego podpisu do profilu, if you know what i mean...

Doceniaj i bądź doceniany.Doceniaj innych klikając przycisk like lub zaakceptuj jako rozwiązanie.
Społeczność w Twoim telefonie. Przeglądaj Społeczność wygodnie w aplikacji Samsung Members.