Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z konfiguracją APN

(Temat utworzony: 16-01-2018 10:33 AM)
8502 Wyświetlenia
M87
Student
Opcje

Witam,

W moim S8 bardzo słabo działa internet, nie za dobrze łapie zasięg. Sprawdziłem w Orange i wygląda na to, że powinienem zedytować dane konfiguracyjne APN dla internetu. Niestety po wejściu do zakładki "Edytuj punkt dostępu" wszystkie pola są wyszarzone. Nie mogę nic edytować.

Jest ktoś w stanie pomóc?

Pozdrawiam,

Michał

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
KrzysiekK
Hotshot
Opcje

Cześć M87

Jeśli nie możesz edytować ustawień APN, dodaj nowe. Na koniec zaznacz tylko kropką nowy profil jako domyślny.

I po sprawie :smiling-face:

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

3 Odpowiedzi
Rozwiązanie
KrzysiekK
Hotshot
Opcje

Cześć M87

Jeśli nie możesz edytować ustawień APN, dodaj nowe. Na koniec zaznacz tylko kropką nowy profil jako domyślny.

I po sprawie :smiling-face:

M87
Student
Opcje

Dzięki, nowy APN udało się skonfigurować, tu pomogłeś :smiling-face: To jednak nie rozwiązało mojego problemu. W telefonie internet działa tragicznie wolno, zastanawiam się, czy to nie sprawa zasięgu. Przesiadłem się z Huawei P8. W miejscach, gdzie Huawei miał piękne LTE, S8 ma H+ albo słabo działające LTE. Ja mam w Orange, konsultowałem z kolegą, który ma T-mobile i ma to samo, więc to nie wina operatora.

Ktoś wie jak pomóc?

0 Like
Damian K
Hotshot
Opcje
@M87

Mimo wszystko operatora w tej sytuacji bym nie wykluczał. Orange i T-Mobile po konsolidacji sieci współdzielą znaczną część nadajników, w związku z tym dobrze byłoby zgłosić to w pierwszej kolejności u operatora.

Doceniaj i bądź doceniany.Doceniaj innych klikając przycisk like lub zaakceptuj jako rozwiązanie.
Społeczność w Twoim telefonie. Przeglądaj Społeczność wygodnie w aplikacji Samsung Members.
0 Like