Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z Galaxy s7 Edge

(Temat utworzony: 01-08-2021 03:59 AM)
613 Wyświetlenia
Robak159
First Poster
Opcje

WItam,

Mam problem, ponieważ kupiłem używanego samsunga galaxy s7 edge. Pierwsze uruchomienie wszystko sprawne wiec zaplacilem. Po kilkunastu minutach przy probie wlaczenia telefonu kilka razy jakby sie wlaczal i wylaczal. Myslalem, ze jest rozladowany wiec podlaczylem do ladowania. Ladowal sie dosc dlugo. Zadne kombinacje przyciskow nie dzialaja. Swieci sie niebieska dioda (po przyjrzeniu sie) widac, ze oprocz niebieskiej diody miga tez zielona w tym samym miejscu. Telefon normalnie dzialal. Prosze o pomoc. 

Dziekuje i pozdrawiam.

0 Like
9 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witaj. W telefonach S7/S7Edge niestety, ale po paru latach siadają płyty główne.
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@_Technik_  Tak mój też dawno temu skończył po wielu latach z padniętą płytą główną 

_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Taki ich urok. Telefon sam w sobie jest fajny, ale z kupnem trzeba uważać.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Robak159  Czyli rozumiemżew tym momencienie da sięgo uruchomići nie ma żadnej reakcji. 

Jeżeli tak to rzeczywiście uszkodzeniu mogła uledz plyta główna. 

Czy telefon był ładowany oryginalną ładowarką?

analyzer65
Troubleshooter
Opcje
Dziwi mnie, że tacy oszuści. W sensie aż tacy. Mieć na sprzedaż coś używanego, jakiś drobiazg nie działa, dobra machnę ręką. Ale nie taki numer. Ktoś może nie wiedzieć o typowej bolączce modelu, kupi, zapłaci i na koniec ma problem, a kontaktu ze sprzedającym często zero. Spróbuj skontaktować się ze sprzedającym może mimo wszystko?
0 Like
Robak159
First Poster
Opcje

Poczekalem az bateria sie rozladowala (dioda zgasla). Po podlaczeniu do ladowarki normalnie sie laduje ale wlacza sie do napisu "samsung" po czym sie od nowa resetuje i tak za kazdym razem

0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje
Cobra_o7o
Explorer
Opcje
Tak trochę abstrahując od tematu, co za znaczenie ma oryginalność ładowarki? Napięciowo wszystkie ładowarki mają zbliżone parametry. Natężenie Prądu to wypadkowa zapotrzebowania urządzenia, czyli wartość I, którą próbuje ono dostać od ładowarki i możliwości tej ładowarki. Czyli, fon dostanie nie więcej niż che dostać i nie mniej niż ładowarka potrafi dać. Więc, nie ma znaczenia oryginalność ładowarki. Fon sam sobie też filtruje to co dostaje z zewnątrz.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Samsung zaleca stosowanie oryginalnych akcesoriów. Zdarzały się przypadki na forum, gdzie użytkownicy zgłaszali problemy z działaniem nieoryginalnych ładowarek, adapterów oraz kabli.