Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z dźwiękiem w Samsung Galaxy M51

(Temat utworzony: 12-01-2022 01:00 PM)
1191 Wyświetlenia
Passt
Apprentice
Opcje

Witam,

mam problem z moim smartfonem. Mianowicie zdarza się , że podczas rozmowy ja słyszę rozmówcę (zawsze), natomiast rozmówca nie słyszy mojego głosu. Kiedy w tym momencie przełączę na tryb głośnomówiący rozmówca zaczyna mnie słyszeć. Dzieje się tak zarówno wewnątrz budynków ,jak i na zewnątrz.

Ktoś zna rozwiązanie problemu??

0 Like
10 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Passt  Witam

Proszę w dialerze wpisać kod  *#0283# i sprawdzić jak dźwięk działa z poszczególnych mikrofonów.

Sugeruję również wykonać jeszcze test mikrofonu w aplikacji Samsung Members w zakładce Pomoc.

Passt
Apprentice
Opcje

@PrzemekM

po wybraniu kodu w dialerze oba mikrofony wydają się działać prawidłowo.

Natomiast aplikacja Samsung Members nie jest zgodna z moim telefonem i nie mogę jej pobrać.

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Passt  Rozumiem, najważniejsze że pierwszy test wykazał że mikrofony działają prawidłowo.

Proszę zobaczyć czy problem będzie również po wejściu w tryb bezpieczny:

Przytrzymujemy przycisk zasilania > pojawią się trzy opcje > przytrzymujemy wyłącz zasilanie > wybieramy tryb bezpieczny

Passt
Apprentice
Opcje

@PrzemekM

Jeżeli w trybie bezpiecznym problem nie będzie występował, to o czym to świadczy??

Nie uśmiecha mi się przewlekle korzystać  z tego trybu, bo telefon jest wtedy mocno upośledzony, a problem nie występuje w każdej rozmowie.

@YOX

już to sprawdzałem, wyłączając VOLTE i rozmowy przez WiFi. Nie pomogło.

0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

@Passt Prawdopodobnie, że problem leży gdzieś w obecnej konfiguracji oprogramowania i należy przywrócić ustawienia fabryczne na urządzeniu, bez przywracania danych z kopii zapasowej.  

Passt
Apprentice
Opcje

@Yox

jak to zrobić??

Chodzi Ci o hard reset?

wtedy wszystko będę musiał instalować od nowa.

0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje
Passt
Apprentice
Opcje

@YOX

Kiedyś już to zrobiłem i nie rozwiązało to problemu.

0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

W takim przypadku pozostaje serwis, ponieważ na forum nic więcej nie wymyślimy. 

Listę serwisów znajdziesz tutaj:

https://www.samsung.com/pl/support/service-center/