Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem s8 wykryto wilgoć i aparat

(Temat utworzony: 30-06-2018 09:33 PM)
3208 Wyświetlenia
Looobuziak
Apprentice
Opcje

Cześć!

1. Temat pewnie wałkowany juz 100 razy lecz moja s8 leciutko sie zmoczyła wraz ze mną w deszczu. Było to  dokładnie tydzien temu. Wiadomo wyskoczył komunikat "Wykryto wilgoć. Aby ładować urządzenie, upewnij się, że port ładowarki/USB jest suchy." Problem polega na tym ze ten komunikat wyskakuje codziennie po pare razy na pare minut..  A minąl juz tydzien.. Wiecie może co z tym zrobić?;/  

Czyściłem port.

2. Miałem ostatnio problem z ostrością w aparacie, po prostu telefon jej nie łapał. Po potrząsnieciu naprawiło sie. Myślicie ,że warto oddac do serwisu żeby sprawdzili co mogłoby byćnie tak? Cos slyszalem o wadliwych soczewkach.

Z góry dzięki za odpowiedź :smiling-face:

0 Like
3 Odpowiedzi
Lakon
First Poster
Opcje
1. Spróbuj alkoholem etylowym i jakaś szczoteczką. Jeżeli nie pomoże zgłoś się do serwisu.
2. Jeżeli powtórzyło się to kilka razy również polecam serwis. Stukanie co chwile w telefon za kilka tys jest bez sensu.

0 Like
Damian K
Hotshot
Opcje

Odradzam czyszczenie alkoholem etylowym. Kontakt telefonu z jakąkolwiek cieczą nie jest wskazany, nawet pomimo norm IP68.

W tej sytuacji naprawa serwisowa będzie jak najbardziej wskazana, bo prawdopodobnie czujnik wilgoci wymaga wymiany. Tu znajdziesz informacje na temat sposobów przekazania urządzenia do serwisu.

Doceniaj i bądź doceniany.Doceniaj innych klikając przycisk like lub zaakceptuj jako rozwiązanie.
Społeczność w Twoim telefonie. Przeglądaj Społeczność wygodnie w aplikacji Samsung Members.
Looobuziak
Apprentice
Opcje

Oddałem telefon na gwarancje, zobaczymy co z tego wyniknie :smiling-face: