Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Prędkość internetu po WiFi na S8

(Temat utworzony: 22-01-2018 04:48 PM)
4840 Wyświetlenia
matii
Explorer
Opcje

Czy S8 ma jakoś ogranoczoną przepustowość na WiFi? Na laptopie, czy na iPhone 6s, nie mam problemu z osiągnięciem 60+ Mbps w download`zie. SGS8 leżacy obok laptopa czy 6s`ki ma problem z przekroczeniem 20 Mbps...

Żeby była jasność:

- nie robię nigdy testów na dwóch urządzeniach jednocześnie

- nie ważne czy używam speedtest.net czy inny serwis

- nie ważne czy  test robię u siebie w domu czy na innym WiFi - wyniki na S8 zawsze podobne (< 20Mbps)

Gdy złapię w T-Mobile LTE-A z agregacją trzech pasm - problem nie występuje - spokojnie po 80-90Mbps wyciągam

edit: test sprzed chwili:

na komputerze mam 60/27 wg Speedtest.net

na S8 mam 25/27 wg Speedtest.net

0 Like
13 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Sprawdzałeś w jakim paśmie chodzą poszczególne urządzenia? Sprawdź również ustawienia wifi w telefonie, czy przypadkiem nie jest aktywny tryb oszczędzania.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
matii
Explorer
Opcje

w tym samym paśmie (2,4Ghz)

tryb oszczędzania nie jest włączony

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
A testowane na tym samym serwerze? To też jest ważne.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
matii
Explorer
Opcje

Tak. Zawsze jest ten sam serwer. 

0 Like
KrzysiekK
Hotshot
Opcje

Spróbuj jeszcze zmienić kanał sieci w ustawieniach routera.

Zmieniaj co 5. Czyli jeśli teraz masz 1, to zmień na 6. Jeśli jest 6, to ustaw 11.

0 Like
matii
Explorer
Opcje

I co to da? Mieszkam na odludziu, w eterze nie ma żadnej innej sieci wifi. Nic nie zakłóca mojej sieci. 

0 Like
KrzysiekK
Hotshot
Opcje

Tego wcześniej nie wiedziałem :smiling-face:

Na chwilę obecną wszystko wskazuje na problem z telefonem. Daj nam jednak jeszcze trochę pomyśleć, może uda się rozwiązać sprawę bez konieczności serwisowania sprzętu.

0 Like
matii
Explorer
Opcje

Wyłączyłem funkcje inteligentne przełączanie sieci i wifi działa poprawnie. W sensie prędkości. 

Za to teraz vowifi zaczęło szaleć. Włącza się i wyłącza. Dom wariatów

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
A jaki system masz na pokładzie? Czy instalowałeś ostatnio jakieś aplikację posiadające uprawnienia do zarządzania siecią?

0 Like