Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Note8 Dual SIM - dwie karty zawsze włączone - przekierowania problem

(Temat utworzony: 18-04-2018 09:31 AM)
12503 Wyświetlenia
matt_pl
Explorer
Opcje

Nie działa prawidłowo przekierowanie z jednej karty SIM na drugą. Włączyłem opcję "Dwie karty SIM zawsze włączone." Podałem numer telefonu SIM1 i SIM2. Telefon potwierdził, że przekierowania zostały ustawione. Niestety kiedy prowadzę rozmowę na SIM2 nie można się do mnie dodzwonić na SIM1. Dzwoniącemu się rozmoa rozłącza, a na moim telefonie nie aktywuje się poprawnie przekierowanie i nie mam powiadomienia, że ktoś do mnie dzwoni na SIM1 - czy to podczas rozmowy czy po zakończeniu. 

Nie zawsze mam te problemy kiedy prowadzę rozmowę na SIM1, a ktoś dzwoni do mnie na SIM2 - wówczas czasem pojawia się powiadomienie.

Przełożyłem obydwie karty do poprzedniego telefonu, Sony  Z5 Dual SIM i przkierowania działają bez zarzutu! Otrzymuję powiadomienia o połączeniu na SIM1. Dzwoniłem też do operatora SIM1 - Orange, który potwierdził, że ustawione są przekierowania na numer SIM2  (Plus) kiedy SIM1 jest poza zasięgiem. Na wszelki wypadek przeresetowali usługę.

Zgłaszałem problem przez aplikację Samsung Members, dział techniczny nie widzi błędów w moich logach i poprosili skontaktować się z operatorem. Ponieważ operator nie widzi problemów i działa to na moim poprzednim telefonie, zgłosiłem do ponownego sprawdzenia do działu technicznego.

Czy ktoś ma podobne problemy?

Dodam, że nie zdawałem sobie sprawy z tego problemu, dopóki ludzie nie zaczęli mi zgłaszać, że nie można się do mnie dodzwonić.

0 Like
Przejdź do rozwiązania
11 Odpowiedzi
Rozwiązanie
matt_pl
Explorer
Opcje

Screenshot_20180424-093226_Mobile networks.jpg

@Szewcu72

Przekierowania zaczęły działać.

Testując różne ustawienia okazało się że po wyłączeniu VoLTE problemy zniknęły.

VoLTE było ustawione dla karty SIM1 (Orange) która obsługiwała transfer danych.

Nie wiem czy jest to problem Samsunga czy Orange, ale dziękuję za wszelkie sugestie. Może ktoś skorzysta z tego rozwiązania. Pozdrawiam.

Szewcu72
MegaStar
Opcje
Obawiam się to kwestia operatora. Chodzi za pewne aby nie przekierowywać połączeń HD do innych operatorów, jeżeli usługa nie może być zapewniona w każdych warunkach.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like