Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nie zainstalowano sterowników MTP galaxy trend

(Temat utworzony: 31-12-2016 05:05 PM)
3950 Wyświetlenia
miczab25
First Poster
Opcje

MTP steronik ie dziala.png

Witam, otóż gdy podłączam mój telefon do komputera z systemem Windows 7 to nie instaluje mi sterowników i nie mogę używać telefonu do łączenia się z komputerem itd. Skąd mogę zainstalować sterownik i jak to zrobić, żeby było dobrze?

0 Like
10 Odpowiedzi
Kokoala
Explorer
Opcje

Siemanko

Czasem zmiana USB pomaga,  podłącz telefon kablem bezpośrednio do komputera, bez przejściówówek. Jeżeli to nie pomoże spróbój uruchomić tryb debugowania( ustawienia> opcje programistyczne)  gdyż komputer może nie rozpoznać urządzenia poprawnie.

KonradN
Voyager
Opcje
Czesc miczab25. :face-with-tears-of-joy: Przede wszystkim zainstaluj nasz program- Smart Switch. Zawarty jest w nim pakiet sterowników, które są potrzebne do podłączenia urzadzenia. Oczywiście po instalacji zrestartuj kompa :winking-face: wszystko powinno być w porządku.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij like!
0 Like
miczab25
First Poster
Opcje
Skad go wezme
0 Like
KonradN
Voyager
Opcje

Miczab25, Smart Switcha znajdziesz tutaj: 

www.samsung.com/pl/support/smartswitch

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij like!
0 Like
miczab25
First Poster
Opcje
I co powinienem zrobić po zainstalowaniu Smart Switcha?
0 Like
KonradN
Voyager
Opcje
Po instalacji zrestartuj kompa i urządzenie powinno zostać rozpoznane. Jeżeli tak się nie stanie, sprawdź przy użyciu innego kabla USB, inny port USB. Dodatkowo warto sprawdzić podłączenie do innego komputera, pozwala to ustalić, gdzie leży problem, Jeżeli inny komputer rozpoznaje sprzęt, oznacza to, że problem leży po stronie komputera.

0 Like
miczab25
First Poster
Opcje
Podasz skype, facebooka żeby się lepiej z toba skontaktowac? Wysle screena itp bo nie moge zainstalować Smart Switcha
0 Like
KonradN
Voyager
Opcje
Witam ponownie miczab25, prześlij do mnie screeny z błędami, które się pojawiają podczas instalacji, może coś poradzimy :face-with-tears-of-joy:

0 Like
miczab25
First Poster
Opcje

Odpalam tą aplikację instalacyjną co pobrałem ze strony Samsunga i tam klikam uruchom, potem czy zgadzasz się na wprowadzenie zmian w komputerze temu programowi, klikam TAK, odpala się Wizard Install Shield czy coś w tym stylu i wyskakuje to, a jak widac na screenie mam internet....

http://imgur.com/nrcsdPc

0 Like