Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Infomessage

(Temat utworzony: 09-05-2019 11:10 AM)
10832 Wyświetlenia
Viking77
Student
Opcje

Witam.

Posiadam model S6Edge + w norweskiej sieci MyCall.

Od kilku dni jak wysylam sms-a na numer polski otrzymuje odpowiedz od osoby ale nie przychodzi odpowiedz na napisanego sms-a a nowy i od Infomessage.Brak numer a takze brak mozliwosci odpisania bo w miejscu gdzie zazwyczaj jest nazwa uzytkownika jest tylko to Infomessage.Sprawdzalem kontakty wszystko jest w porzadku aktualizacja najnowsza nawet skanowalem tel.programem McAfee Security i niby jest wporzadku.

Ktos wie moze jak to wylaczyc bo jak ktos odpisze od razu i jest ciaglosc tematu to wiem od kogo ale jak ktos napisze pierwszy to nawet nie bede mial pojecia kto napisal.

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Viking77
Student
Opcje
Sprawa sie wyjasnila po konsultacji z operatorem sieci.
Mieli juz zgloszenia o tym samym problemie i wine ponosi siec polska w tym wypadku operator siec plus gdyz obydwie wiadomosci pochodza od osob majacych numery w tej sieci.Dla sprawdzenia wyslano wiadomosci z inne sieci mianowice Play tego problemu nie bylo.Co do innych operatorow to nie mam pojecia.
W kazdym razie dziekuje za zainteresowanie i probe pomocy.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
3 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Viking77 to raczej nie jest wina telefonu a aplikacji bądź ustawień.

Czy takie smsy dostajesz od wszystkich, czy tylko od jednej osoby?

Czy korzystasz z systemowej aplikacji wiadomości, czy np. połączyłeś lub wyraziłeś zgodę na przejęcie kontroli nad wiadomościami jakiejś innej, społecznościowej aplikacji typu messenger?

Tak samo może być po drugiej stronie, czyli u odbiorcy.

Czy kontaktowałeś się w tej sprawie ze swoim obecnym operatorem?

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Rozwiązanie
Viking77
Student
Opcje
Sprawa sie wyjasnila po konsultacji z operatorem sieci.
Mieli juz zgloszenia o tym samym problemie i wine ponosi siec polska w tym wypadku operator siec plus gdyz obydwie wiadomosci pochodza od osob majacych numery w tej sieci.Dla sprawdzenia wyslano wiadomosci z inne sieci mianowice Play tego problemu nie bylo.Co do innych operatorow to nie mam pojecia.
W kazdym razie dziekuje za zainteresowanie i probe pomocy.
0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Viking77 czyli problem na styku operatorskim. :winking-face: Ważene, że się wyjaśniło.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like