Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Gwarancja, S10 kupiony w Niemczech. Brak dowodu zakupu

(Temat utworzony: 15-12-2020 06:22 PM)
2080 Wyświetlenia
Michał82
Student
Opcje

Witam

Posiadam telefon Samsung S10. Został on zakupiony w Niemczech, w czerwcu 2019 roku. Od jakiegoś czasu mam problemy z baterią i ładowaniem przez port USB. Chciałem go naprawić w Polsce. Problem w tym, że nie posiadam dowodu zakupu, który spłonął w pożarze razem z pudełkiem, słuchawkami itd.

Czy da się coś z tym fantem zrobić, żeby skorzystać z gwarancji w Polsce?

0 Like
6 Odpowiedzi
Tommy333333
Pathfinder
Opcje
Witam. Czy telefon został zakupiony jako nowy? I gdzie jeśli można wiedzieć, bo jest kilka możliwości. W tej sytuacji możliwe, że uda się skorzystać z gwarancji warunkowej, ale gdy usterka okaże się nie do usunięcia i będzie wiązała się z wymianą na nowy telefon to Samsung Polska nie podejmie tego kroku w związku z tym, że jest to telefon z dystrybucji międzynarodowej.
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Michał82  Witam

Jeżeli zajdzie potrzeba serwisowania w Polsce telefonu zakupionego za granicą , konieczne będzie okazanie dowodu pierwokupu oraz uzupełnionej karty gwarancyjnej. Bez tych dokumentów serwis może odmówić przyjęcia telefonu. Masz fakturę VAT/paragon fiskalny oraz kartę gwarancyjną? Na tej podstawie serwis może podjąć decyzję o naprawie bezpłatnej. Taka naprawa może być wykonana w trakcie obowiązywania gwarancji, czyli w ciągu 24 miesięcy od daty zakupu telefonu.

Więcej informacji pod tym linkiem:

https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/naprawa-telefonu-z-ue-lub-bez-dowodu-za... 

Michał82
Student
Opcje

Tak. Telefon zakupiony jako nowy w Media Markt w Niemczech

Czytałem ten post. Wynika z tego, że nic się nie da zrobić. Jedyne co.mi pozostaje, to jechać do Niemiec, jak minie pandemia

0 Like
Tommy333333
Pathfinder
Opcje
Czy na telefon była brana faktura? Jeżeli tak to można to załatwić, jeżeli nie to i tak warto spróbować udać się do polskiego Media Markt i wytłumaczyć na czym polega problem. Myślę, że Pracownik sprawdzi aktualne informacje dot. telefonu i może podejmą się naprawy w końcu to niemiecki sklep.
0 Like
Michał82
Student
Opcje
Dziękuję za podpowiedz. Też o tym myślałem. na Samsung Polska nie mam co liczyć. Dzwoniłem i na infolinię i do autoryzowanego serwisu Samsunga. Bez paragonu lub faktury nie da rady.
Już raz w Niemczech naprawiałem Samsunga S9. Poszło bez problemowo.
Pozdrawiam
0 Like
Tommy333333
Pathfinder
Opcje
Jeżeli była brana faktura na telefon to było by znaczniej łatwiej. Możliwe że jest w systemie i może wysłali by dublikat. Jeżeli tak to można spróbować napisać do nich e-mail do Media Markt w niemczech albo telefonicznie zweryfikowali by Pana dane i wysłali na email może jest jakaś szansa, a może się mylę. Ale to dopiero po nowym roku chyba, bo od jutra Lockdown. Również pozdrawiam.