18-02-2019 03:27 PM
Witam,
Proszę Was o pomoc gdyż moje nerwy sięgają zenitu.
Od dłuższego czasu jestem posiadaczem S9+. Kupiłem go ze względu na DS.
Mam kartę prywatną i firmową, chciałbym móc wyłączyć po pracy numer firmowy i mieć święty spokój.
Jednak spokój mam tylko od wiadomości sms, ponieważ połączenia zostają przekierowane na numer prywatny i powodują
mało pozytywne emocje szczególnie w piatek wieczorem. Nawet gdy w ustawieniach wyłączę kartę sim 2.
Czy jest jakiś sposób aby zdezaktywować te uciążliwą funkcję ?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
19-02-2019 09:18 AM
U operatora nie miałem nigdy aktywowanej usługi przekierowania, karty były niezależne.
Czy wgl jest możliwośc używania 2 kart sim i wyłączenia tej drugiej o dowolnej porze bez żadnych przekierowań ?
Podpowie ktoś krok po kroku jak to ustawić ?
Dziękuję @Szewcu72 za pomoc
19-02-2019 09:26 AM
@kucin Zachęcam Ciebie do przeczytania instrukcji masz dla Oreo i Pie
18-02-2019 05:50 PM
@kucin nie wiem, czy zwróciłeś uwagę na to co sam napisałeś? "Nawet gdy w ustawieniach wyłączę kartę sim 2."
Rozumiesz co to oznacza?
Nic innego, jak tylko to, że to nie telefon przekierowuje połączenia. To usługa operatorska. Taka sama jak poczta głosowa, ograniczanie połączeń, czy połączenie oczekujące.
Nie pozostaje ci zatem nic innego, jak skonfigurowanie tego (wyłączenie) albo w ustawieniach aplikacji telefon w zakładce "Usługi dodatkowe" albo na stronie operatora.
19-02-2019 09:18 AM
U operatora nie miałem nigdy aktywowanej usługi przekierowania, karty były niezależne.
Czy wgl jest możliwośc używania 2 kart sim i wyłączenia tej drugiej o dowolnej porze bez żadnych przekierowań ?
Podpowie ktoś krok po kroku jak to ustawić ?
Dziękuję @Szewcu72 za pomoc
19-02-2019 09:26 AM
@kucin Zachęcam Ciebie do przeczytania instrukcji masz dla Oreo i Pie
19-02-2019 09:30 AM
Funkcje "2 karty zawsze włączone" rozwiązała problem.
Dzieki za odpowiedzi.
19-02-2019 09:40 AM
@kucin To, że u operatora nie miałeś, to nie znaczy, że gdy aplikowałeś je do telefonu, nie przyglądając się dokładnie komunikatom wyświetlanym na ekranie, tego nie uczyniłeś. Gdybyś poznał dokładniej swój telefon, to tak jak wcześniej napisałem, zauważył byś, że sama aplikacja telefon w ustawieniach ma zakładkę "Usługi dodatkowe" i w tejże zakładce możesz właśnie te usługi włączyć i wyłączyć. Po ich konfiguracji telefon sam wyśle specjalne kody do operatora. Sprawdź jak masz je skonfigurowane, ewentualnie ustaw według swoich potrzeb.
Telefon > 3 kropki > Ustawienia > Usługi dodatkowe
Pamiętać również należy, że dodatkową konfigurację kart SIM może przeprowadzić z poziomu Menedżera kart SIM.