Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Galaxy s8 plus - AutoPreconfig zmiana dostawcy usług

(Temat utworzony: 11-04-2019 03:49 PM)
8876 Wyświetlenia
Pawelgg
Journeyman
Opcje

Zakupilem wczoraj telefon w empiku pobralem wszystkie aktualizacje a potem zaczol mi sie pojawiac monit o zmianie uslug dostawcy AutoPreconfig co to? 

Doprecyzowałem nazwę wątku /RadekK

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
8 Odpowiedzi
Rozwiązanie
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Pawelgg  Zobacz co możesz zrobić Klik 

Pawelgg
Journeyman
Opcje
Zrobilem tak jak bylo w linku (wymusilem zatrzymanie tego AutoPreconfig) dzieki za pomoc. Ma jeszcze pytanko odnosnie bateri wczoraj dosc sporo mialem altualizacji i bateria nie wtrzymala do rana SOT mialem tylko jakies 40 min . A pobranych aktualizacji 700mb 300 400 potem 1.6gb i 500mb czy altualizacja ma az taki wplyw na drenaż bateri ? ( telefon całkowicie Nowy plomby nie byly ruszane ) z gory dziekuje za odpowiedz
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Jeśli miałeś tyle aktulizacji a między innym do androida Pie naładuj ponownie do 100% i obserwuj więcej masz tu https://eu.community.samsung.com/t5/Telefony/Bateria-w-smartfonie-jak-dbać-by-posłużyła-jak-najdłuże...

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Pawelgg, pobieranie dużych ilości danych oraz aktualizacja telefonu może mieć dosyć duży wpływ na baterię. Jeżeli w dalszym ciągu będziesz miał problemy z baterią to daj znać. Spróbujemy wtedy znaleźć rozwiązanie.

Pawelgg
Journeyman
Opcje

@mirudo24  napisał(a):

@Pawelgg, pobieranie dużych ilości danych oraz aktualizacja telefonu może mieć dosyć duży wpływ na baterię. Jeżeli w dalszym ciągu będziesz miał problemy z baterią to daj znać. Spróbujemy wtedy znaleźć rozwiązanie.

Nie wiem ile powinna trzymac bateria . Jak narazie  czas pracy to 13h 11m moj sot to 3:22 ekran 19% sys 9 youtube 7% bezczynność 4  czuwanie sieci 3 i zostalo mi 45%bateri 

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Pawelgg, najlepiej odczekać kilka dni po aktualizacji i wtedy ponownie sprawdzić czas pracy baterii. Na ten moment wynik nie jest zły. Obserwuj pracę baterii przez kolejnych kilka dni i daj znać czy wynik uległ poprawie.

Pawelgg
Journeyman
Opcje

Cos chyba mam nie tak z tym telefonem.  Ladowalem go 2h temu do 100% uzylem youyube przez 23 minuty i juz mam 91 kolegi s9+ po 13h w tym 2.41 na ekranie ma 75% 

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Pawelgg, warto sprawdzić czy przywrócenie ustawień fabrycznych pomoże w przypadku szybkiego zużycia baterii. Przydatne wskazówki znajdziesz w tym wątku. Pamiętaj, aby nie przywracać kopii zapasowej ponieważ wraz z nią mogą zostać przywrócone błędy, które mają wpływ na baterię.

0 Like