Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy S8+ jako konsola do gier

(Temat utworzony: 01-05-2018 10:58 AM)
968 Wyświetlenia
CristalPol
Journeyman
Opcje

Witam, mam takie pytanie do właścicieli oraz do osób dobrze znających się na telefonach, czy jest możliwe, albo inaczej czy telefony a szczególnie s8 plus jest przystosowana do gier chodzi mi czy powiedzmy godzinne grania w wymagające gry typu bijatyki "mortal kombat" itp może spowodować skrzywienie ekranu np przez to że telefon się nagrzewa , czy jakieś inne pr0blemy z telefonem. Pytam bo poprzednio w U11 odniosłem wrażenie że przez długie grania w gry telefon się wyciął o 0.15mm zamierzone na maszynie współżędnościowej. Ogólnie czy telefon jest przystosowany pod gry czy telefon to telefon a nie konsola do gier.  Pozdrawiam

0 Like
8 Odpowiedzi
KrzysiekK
Hotshot
Opcje

Cześć @CristalPol

Miałem okazję intensywnie testować S8+, również w kontekście gier. Zdarzały się ponad godzinne sesje.

Telefon potrafił się nagrzać, ale nie wpłynęło to na jego konstrukcję.

0 Like
CristalPol
Journeyman
Opcje
Witam dziękuję za odp ale raz na tydz zagrać to nie codziennie po 3 4 godzinki wiadomo z przerwami ale jednak, na innym forum odpowiadziano mi że SuperAmoledy mogą się wypalać przy długim i intensywnym użytkowaniu, nie było by w tym nic złego gdyby telefon kosztował 200zl ale nie 3000tys szkoda by było to uszkodzić
0 Like
KrzysiekK
Hotshot
Opcje

@CristalPol

Technologia Amoled przy swoich niewątpliwych zaletach, posiada również swoje ograniczenia.

W kwestii wypalenia takie ryzyko istnieje przy długotrwałym wyświetlaniu statycznych elementów z zachowaniem wysokiej jasności ekranu. Jeżeli gra posiada nieruchomy interfejs, to po kilkugodzinnej rozgrywce takie ryzyko się pojawia.

Nie jest to jednak regułą.

CristalPol
Journeyman
Opcje

Dziękuję, powiem że chodzi tutaj o dość wymagająca gra mortal Kombat X dla androida no i wiadomo klikanie w ekran tysiące razy czy to S8 wytrzyma ? :smiling-face:

0 Like
Damian K
Hotshot
Opcje

Telefon wytrzyma, ale musisz pamiętać o wspomnianym wcześniej ryzyku wypalenia ekranu.
W przypadku wielogodzinnych sesji grania na telefonie duże znaczenie będzie miała jasność ekranu. Im mniejsza, tym lepiej.

Doceniaj i bądź doceniany.Doceniaj innych klikając przycisk like lub zaakceptuj jako rozwiązanie.
Społeczność w Twoim telefonie. Przeglądaj Społeczność wygodnie w aplikacji Samsung Members.
0 Like
CristalPol
Journeyman
Opcje

Dziękuję za odpowiedź ale mam wątpliwości bo na innym forum użytkownik wrzucił filmik jak ma wygiety  telefon i buja się jak diabli miałem podobnie w być u11 i serwis kategorycznie odmówił naprawy chyba że na własny koszt wymienia wyświetlacz.

0 Like
Damian K
Hotshot
Opcje

Może i ukazany był na nim efekt końcowy, ale tak naprawdę nie wiesz, co dokładnie było powodem doprowadzenia go do takiego stanu.

Równie dobrze mogło to być uszkodzenie mechaniczne, które powstało na skutek jakiejś siły zewnętrznej, a nie eksploatowania telefonu.

Doceniaj i bądź doceniany.Doceniaj innych klikając przycisk like lub zaakceptuj jako rozwiązanie.
Społeczność w Twoim telefonie. Przeglądaj Społeczność wygodnie w aplikacji Samsung Members.
0 Like
CristalPol
Journeyman
Opcje

No nic dziękuję za odpowiedzi naszczescie mam 2 telefon do gier, ten mi dłużej posłuży jak i bateria jak i cały telefon gdy nie będę bo forsował, a co do wykrzywienia mechanicznego to na przykładzie mojego u11 był nówka  i po 2 tyg zaczęło mu się źle dziać że po zamierzeniu miał krzywizny od min do Max 0.15mm i serwis powiedział do to nie wada a cechą telefonu dlatego wolę już nigdy do CTDI nie oddawać telefonów lepiej dmuchać na zimne 😀

0 Like