Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy S8 Aparat błąd

(Temat utworzony: 15-01-2018 09:33 PM)
14102 Wyświetlenia
Kyniek3
First Poster
Opcje

Witam,

Mam problem z aparatem w S8, który użytkuje od 2 tygodni mianowicie po włączeniu aparatu pojawia się czarne tło i komunikat : ostrzeżenie błąd kamery .... zainstalowanie innej aplikacji do robienia zdjęć nic nie dało... pomaga jedynie restart telefonu i czyszczenie danych ale to dopiero po 3, 4 razie .... Prośba o pomoc 

0 Like
14 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Kyniek3

Rozumiem, ze czyściłeś pamięć i dane aplikacji aparatu?

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Kyniek3
First Poster
Opcje

Tak oczywiście ale to nie pomaga - dopiero powtórzenie x razy czynności czyli zatrzymanie aplikacji, czyszczenie danych i pamięci, wyłączenie i włączenie telefonu daje efekt ale po kilku razach prawidłowego uruchomienia aparatu znów pojawia się problem

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Gdy wyczyścisz dane aplikacji telefon, zrób jeszcze wipe partition w recovery i sprawdź czy pomoże.
Jeżeli problem powróci oznacza to, że namieszane zostało coś więcej. I wtedy trzeba posunąć się nieco dalej, czyli przywrócenie systemu/telefonu do ustawień fabrycznych.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Kyniek3
First Poster
Opcje

A proszę o informację jak zrobić wipe partition w recovery?

0 Like
KrzysiekK
Hotshot
Opcje

Włącz telefon trzymając VOL+ , POWER oraz BIXBY. W menu recovery wybierz wipe cache partition.

Po menu poruszasz się przyciskami głośności głośności, wybór zatwierdzasz przyciskiem POWER.

0 Like
Kyniek3
First Poster
Opcje

Super dziekuje za pomoc - tylko pytanko czy nie utrace danych - plików ?

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Nic nie utracisz, to nie jest opcja factory.

0 Like
Kyniek3
First Poster
Opcje

Dzięki ale niestety problem znów występuje 

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
To pozostaje jedynie opcja factory reset, przywrócenie telefonu do ustawień fabrycznych. Tu uwaga, tracimy swoje dane z pamięci telefonu, zalecane wykonanie kopii. Jeżeli powrót do fabryki nie pomoże, pozostaje serwis. Możliwe, że moduł aparatu ma usterkę elektryczną.

0 Like