Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy S7 przeczytajcie przed zakupem telefony tej firmy.

(Temat utworzony: 25-03-2018 07:03 AM)
2776 Wyświetlenia
Maciej85
Explorer
Opcje

Chciałbym podzielić się ze wszystkimi jaka jakość przedstawia firma samsung. 

Zakupiłem w 2016 roku w sierpniu telefon Galaxy s7 za kwotę 2999 zł w sieci Komputronik. Po pierwszym wizycie w domu telefon się strasznie nagrzewał, zgłosiłem i wymienił sprzedawca na nowy.

Teraz zauważyłem na wyświetlaczu jaśniejsze miejsce na górnej belce. I tak jak by wyświetlacz biały kolor miał jakby trochę różowy a górna belka ładny biały. 

Zgłosiłem do serwisu swój problem, serwis w Warszawie premium plaża stwierdził wypalenie ekranu. I anulował gwarancję. Stwierdzili że telefon uszkodził się od wyświetlania, co dla mnie jest paranojom. Pytanie po co kupować telefon? By patrzeć na wyłączony ekran?

Żebym jeszcze grał oglądał filmy itd telefon był użytkowany normalnie do dzwonienia i przeglądania internetu, nawigacja. Co mam jadąc samochodem wyłączać ekran? 

Zastanówcie się przed zakupem sprzętu z rodziny Samsunga w gwarancji mają taki zapis że zawsze mogą zwalić winę ekranu na klienta. 

Czy ktoś może pomóc co dalej z tym można zrobić?

0 Like
40 Odpowiedzi
Damian K
Hotshot
Opcje

Przykro mi, że spotkała Cię taka sytuacja.

Zapewniam Cię, że wady ekranu nie są z automatu traktowane jako uszkodzenie mechaniczne, powodujące utratę gwarancji.

W tej sytuacji polecam Ci kontakt ze wsparciem Samsung drogą mailową. Pracownicy obsługi klienta w takiej sytuacji będą chcieli wyjaśnić tę sytuację z serwisem, do którego trafiło urządzenie. Możliwe, że dzięki temu uda się wypracować korzystne dla Ciebie rozwiązanie.

Pod poniższym adresem w sekcji 'Wsparcie przez E-Mail' wybierz opcję 'Napisz wiadomość.'

http://www.samsung.com/pl/info/contactus/

Doceniaj i bądź doceniany.Doceniaj innych klikając przycisk like lub zaakceptuj jako rozwiązanie.
Społeczność w Twoim telefonie. Przeglądaj Społeczność wygodnie w aplikacji Samsung Members.
Maciej85
Explorer
Opcje
Dzięki za pomoc masz racje, jeszcze spróbuje tak jak napisałeś. Poskanuje wszystkie dokumenty podeśle fotki. Ale naprawdę mam też s6 i z nim nic się nie dzieje. Dla mnie przykra sprawa zwalić na klienta winę z powodu tego że używa telefonu.
0 Like
Damian K
Hotshot
Opcje
Oczywiście, doskonale Cię rozumiem.

Cóż, bez względu na to, czy mówimy o telefonie, telewizorze, komputerze, czy innym sprzęcie elektronicznym, usterki się zdarzają.

W kwestii wypalenia, które stwierdził serwis, jego pracownicy opierali się na pewno na zapisach z instrukcji obsługi telefonu, a także z karty gwarancyjnej (jeżeli będziesz zainteresowany, mogę przytoczyć cytaty), jednakże wypalenia ekranu niekiedy są kwestią mocno dyskusyjną i niejednoznaczną. Dlatego też jest szansa, że po kontakcie z Samsung Polska coś zmieni się w Twojej sprawie na plus - na co ja również liczę. :smiling-face:

Doceniaj i bądź doceniany.Doceniaj innych klikając przycisk like lub zaakceptuj jako rozwiązanie.
Społeczność w Twoim telefonie. Przeglądaj Społeczność wygodnie w aplikacji Samsung Members.
Yacubek
Journeyman
Opcje

Witam serdecznie. 

Mam dokładnie ta sama sytuacje ci Ty. Po dwukrotnych odmowach napraw gwarancyjnych (jedna w ramach gwarancji druga w ramach rękojmi.) wysłałem przez strome samsung a maila z opisaną sytuacją i czekam na odpowiedź. Co ciekawe serwis początkowo napisał że jest to wypalenie i odmawia naprawy za drugim razem napisałem że jest to uszkodzenie mechaniczne i dopiero na moje stanowcze żądanie precyzyjnego opisania uszkodzenia ponownie napisali że jest to wypalenie ekranu. Dodam również że mam w posiadaniu inne telefony samsung a i tablety i po raz pierwszy wada ta wystąpiła w s7 a dopisywanie że telefin jest nieprawidłowo użytkowany jest wyjątkowo nietrafione

Maciej85
Explorer
Opcje
Ja też spróbuje tak jak pisał kolega wcześniej zgłosić to przez stronę a jak to nie pomoże to poświęcę kilka wieczorów i będę pisał do znudzenia aby nie nabijali ludzi na kasę. Nigdy nie miałem z żadnym telefonem takich problemów, gdy cokolwiek się działo telefon był naprawiany a ty myślałem że jak się płaci dwa razy więcej za telefon to serwis powinien być na poziomie przynajmniej takim jak inni producenci. Niestety tak nie jest póki co.
Czytałem o tym i Samsung podobno tak się zabezpieczył przed ludźmi który specjalnie wypalają a ekrany. Zamiast krzywdzić normalnych ludzi powinni wziąść się za robotę i poprawić swoje produkty by takich sytuacji nie było.
0 Like
Yacubek
Journeyman
Opcje

Dokładnie tak. Jednak kto przy zdrowych zmysłach próbuje sam wypalac uszkadza telefon za kilka tysięcy.. .nie wierzę że był to jakiś większy problem no ale dobra pomysłowość ludzi nie zna granic.  Pozostaje Jeszce droga UOKIK i sądową ale jak ktoś pracuje i używa jeszcze telefonu do do i w pracy to w tym kraju po prostu nie ma czasu na sądowe batalie i duże  firmy na tym korzystają. Czekam więc cierpliwie na odpowiedz od samsung . Po ostatnich postach wielu ludzi na ten temat wypalenie.ekranu mam nadzieję że firma nie dopuści do stworzenia rzeszy niezadowolonych ludzi i nadszarpnjecia reputacji 

0 Like
Maciej85
Explorer
Opcje
W serwisie przy mnie jakiś drugi klient nie mógł też tego zrozumieć jak można nie uznać wady wypalenia i zwalić na klienta winę. Stwierdził że telefony Samsunga mają leżeć wyglądać i pachnieć broń Boże uruchomić wyświetlacz bo się wypali.
Głupia nawigacja może doprowadzić do takiej sytuacji. Może w reklamach i w sepcyfikacji powinni podawać maksymalny dzienny lub godzinowy święcenia wyświetlacza, przynajmniej klient będzie wiedział jak ma użytkować telefon.

Jak długo już czekasz na odpowiedź?
0 Like
Yacubek
Journeyman
Opcje
Czekam około 14 dni w mailu napisali że wysłali pytanie do serwisu zajmującego się telefonem
0 Like
Maciej85
Explorer
Opcje

20180325_183626.jpg