Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

GALAXY S7 problem z wpisywaniem numerów telefonów komórkowych po aktualizacji do Oreo

(Temat utworzony: 07-06-2018 09:35 AM)
609 Wyświetlenia
Twinn
Student
Opcje

Dzień dobry,

Wczoraj zaktualizowalem S7 do Oreo, zrobiłem fabryczny reset, wszytko działa idealnie. Niestety problem pojawia się gdy chce zadzwonić pod niektóre numery telefonów, których nie mam w książce.

Na przykład, jeśli zaczynam wpisywać numer 592 362 ..., telefon traktuje to jako tel stacjonarny i wpisuje jako 59 23 62... I nie można się połączyć. Nie ma problemu przy numerach typu 501 albo 603, czy innych "starych" numerach.

Sprawdziłem każde menu i podmenu opcji ale nigdzie nie znalazłem gdzie to można wyłączyć/zmienić. Dodam, że na androidzie Nougat ten problem nie występował.

Będę wdzięczny za pomoc.

Pozdrawiam

Twinn

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Szewcu72
MegaStar
Opcje
@Twinn Czy na pewno numer który zaczyna się od 59... jest numerem mobilnym? Z tego co pamiętam, to w przypadku numeracji mobilnej ostatni dostępny prefiks to 57...

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

2 Odpowiedzi
Rozwiązanie
Szewcu72
MegaStar
Opcje
@Twinn Czy na pewno numer który zaczyna się od 59... jest numerem mobilnym? Z tego co pamiętam, to w przypadku numeracji mobilnej ostatni dostępny prefiks to 57...

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
Twinn
Student
Opcje
@Szewcu72 Wielkie dzięki! Rzeczywiście, aż wstyd się przyznać, że na to nie wpadłem 😳 ktoś mi podał zły numer, okazało się, że miało być 572...
0 Like