Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy s6 edge nie łączy się z wifi

(Temat utworzony: 30-11-2017 10:52 AM)
2244 Wyświetlenia
AnnaP1
Student
Opcje

Witam

Mam telefon Galaxy s6 edge i od jakiś 1-2 dni mam problem z łączeniem się do domowej sieci wifi.

Wyświetla się "błąd uwierzytelniania".

Próbowałam włączyć tryb samolotowy, następnie wyłączyć telefon (nie uruchom ponownie) i po krótkiej chwili znów go włączyć, wyłączyć tryb samolotowy. I łączyło z wifi na kilka sekund. Później rozłączało. :smileysad:

Próbowałam zapomnieć sieć i od nowa się z nią połączyć. Efekt jak wyżej.

Wszystkie inne urządzenia podłączone do tej sieci działają bez problemu (laptop, s7, tablet). Wygląda, że to problem z moim telefonem :smileysad::smileysad::smileysad:

Czy mogę prosić o podpowiedź co jeszcze mogę zrobić zanim spróbuję przywrócić ustawienia fabryczne?

0 Like
7 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Sprawdź czy możesz w menu routera usunąć z listy urządzeń swój telefon, o ile router tworzy taka listę. Jeżeli możesz usuń. Zapomnij sieć w telefonie, uruchom telefon ponownie, to samo zrób z routerem. Gdy urządzenia się uruchomią, ponów rejestrację w sieci.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
AnnaP1
Student
Opcje

Bardzo dziękuję za odpowiedź.

Kilka chwil po tym jak dodałam post telefon sam się połączył z siecią. Nie mam pojęcia jak i dlaczego ale teraz działa.

W związku z tym chyba chwilowo wstrzymam się ze sprawdzeniem twojej sugestii. Do czasu aż znowu przestanie działać.

0 Like
anonimowygośc
First Poster
Opcje
Samsung m13 nie łączy się z wifi. Pokazuje informacje " WPA3 connection is required,, warto zaznaczyć że problem jest od kiedy używam nowego rutera od T-Mobile. Reset ustawień wifi nie działa 
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@anonimowygośc, W którym miejscu pojawia się komunikat o WPA3 ? Czy możesz wstawić zrzut ekranu z ustawień Wi-Fi w routerze ? Konkretnie chodzi o aktualnie wybrany rodzaj szyfrowania.

anonimowygośc
First Poster
Opcje
Załączam ss gdzie pokazuje się informacja o WPA3 niestety ale na chwile obecną nie mam dostępu do ustawień routera. Ale jeżeli domyślasz sie co moze być powodem problemu to napiszScreenshot_20231007_233907_Settings.jpg
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@anonimowygośc, podejrzewam, że musisz zmienić w ustawieniach routera szyfrowanie sieci z WPA3 na WPA2.

PatrykF
Expert
Opcje

@anonimowygośc Wygląda na to, że telefon wymaga od połączenia WiFi, aby było chronione protokołem WPA3. Najwidoczniej router jest niepoprawnie skonfigurowany i sieć nie jest chroniona. Potrzebowałbyś dostać się do ustawień routera i zmienić zabezpieczenie na WPA3.

0 Like