Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy Note 8 i problemy z OTG

(Temat utworzony: 14-09-2018 05:49 AM)
1857 Wyświetlenia

Też mam ten problem

Marek_Kruszakin
First Poster
Opcje

Zakupiłem właśnie galaxy Note 8 i mam następujący problem.

Posiadam pendrive OTG, który ma dwa gniazda męskie usb i micro usb. Za pomocą gniazda micro usb bez problemu współpracował z moim Note 4.

W zestawie z Note 8 distarczono 2 przejściówki 1 usb c (męska) - micro usb (żeńska) oraz 2 usb c (męska) - usb żeńska.

Przy użyciu przejściówki nr 1 telefon nie widzi mojego perndrivea podłączonego końcowką micro usb.

Przy użyciu przejściówki nr 2 mój telefon nie widzi pendrivea OTG podłączonego końcówką usb, natomiast widzi inne pendrivey, które nie mają funkcji OTG.

Co mam zrobić aby nadal używać mojego pendrive OTG z galaxy note 8 ?

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Problem jest tego typu, że skoro w telefonie jest już OTG i pendrak również ma opcję OTG, działanie obu zakłóca się.
Jak napisałeś pendraki bez otg wspólpracują z fonem bo korzystają z jego funkcji. Pendrive który ma otg wspólpracował z N4 bo ten tego nie miał.
Mam nadzieję, że udało sie mi to wytłumaczyć.

A na przyszłość sprawdź w jakim dziale zakładasz temat. Napisałeś o N8 w dziale N9. O urządzeniach nie mających wydzielonych działów piszemy w dziale urządzeń mobilnych.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
1 Odpowiedz
Rozwiązanie
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Problem jest tego typu, że skoro w telefonie jest już OTG i pendrak również ma opcję OTG, działanie obu zakłóca się.
Jak napisałeś pendraki bez otg wspólpracują z fonem bo korzystają z jego funkcji. Pendrive który ma otg wspólpracował z N4 bo ten tego nie miał.
Mam nadzieję, że udało sie mi to wytłumaczyć.

A na przyszłość sprawdź w jakim dziale zakładasz temat. Napisałeś o N8 w dziale N9. O urządzeniach nie mających wydzielonych działów piszemy w dziale urządzeń mobilnych.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like