29-01-2018 07:13 PM – ostatnio edytowany 28-04-2018 04:24 PM przez KrzysiekK
Witam wszystkich!
Mój problem z Samsungiem J3 (2016) jest (przynajmniej dla mnie) dziwny, nietypowy i zjadł mi już trochę nerwów.
Niestety będę się musiał trochę rozpisać, ale po kolei. Nowy telefon po miesiącu zaczął szwankować w trakcie rozmów
w ten sposób, że ja słyszę wszystko prawidłowo, natomiast druga strona mnie nie słyszy. Przeważnie jest tak, że mój głos
stopniowo zanika, zaczyna przerywać, po czym niknie całkowicie. Niestety złośliwość tematu polega na tym, że usterka nie występuje za każdym razem, ale udało mi się wyłapać pewną prawidłowość i teraz uwaga: za każdym razem, kiedy
pojawia się w/w problem, wystarczy że odsunę telefon od głowy na tyle, że włącza się wyświetlacz i problem znika
natychmiast. Niestety, po ponownym wygaszeniu problem wraca, chociaż nie od razu. Dodam tylko, że zanim zauwa-
żyłem ten efekt, zdążyłem już wykonać pewne ruchy, niestety bez efektu:
1. Wymiana karty SIM
2. Wizyta w serwisie ( telefon wrócił z adnotacją, że niczego nie znaleziono )
3. Zmiana numeru
Obecnie od 2 tygodni uzywam pożyczonego Samsunga S5 i jak na razie spokój. Bardzo proszę o pomoc, bo gdzie się nie
pytam, to wszyscy robią wielkie oczy, no bo co ma wyświetlacz do zakłóceń połączenia...
29-01-2018 09:30 PM
30-01-2018 08:57 AM — edytowano 30-01-2018 10:02 AM
Dzięki za odzew! Jeśli chodzi o Twoje pytania , to niczego nie instalowałem, starałem się być ostrożny do przesady, czyli
w czasie rozmowy wyłączone wifi, bluetooth , LTE itd. Nic podejrzanego, co mógłbym dodać nie zauważyłem, a co do
trzeciego pytania, to niestety brak mi wiedzy jak to zrobić. Mogę tylko dodać, że w serwisowym punkcie przyjęć najpierw
wgrano mi całego softa od nowa, a gdy to nie pomogło, pojechał do serwisu, gdzie zrobiono właściwie to samo, plus jakieś kalibracje, etc. Sam już nie wiem co o tym myśleć, no bo czy jest możliwe, żeby czujnik zbliżeniowy w jakiś sposób
zakłócał działanie mikrofonu??? Dziękuję z góry za wszelką pomoc i pozdrawiam.
30-01-2018 12:41 PM