Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy J3 problemy z połączeniem

(Temat utworzony: 29-01-2018 07:13 PM)
4970 Wyświetlenia
progressor
Student
Opcje

Witam wszystkich! 

Mój problem z Samsungiem J3 (2016) jest (przynajmniej dla mnie) dziwny, nietypowy i zjadł mi już trochę nerwów. 

Niestety będę się musiał trochę rozpisać, ale po kolei. Nowy telefon po miesiącu zaczął szwankować w trakcie rozmów

w ten sposób, że ja słyszę wszystko prawidłowo, natomiast druga strona mnie nie słyszy. Przeważnie jest tak, że mój głos

stopniowo zanika, zaczyna przerywać, po czym niknie całkowicie. Niestety złośliwość tematu polega na tym, że usterka nie występuje za każdym razem, ale udało mi się wyłapać pewną prawidłowość i teraz uwaga: za każdym razem, kiedy 

pojawia  się w/w problem, wystarczy że odsunę telefon od głowy na tyle, że włącza się wyświetlacz i problem znika

natychmiast. Niestety, po ponownym wygaszeniu problem wraca, chociaż nie od razu. Dodam tylko, że zanim zauwa-

żyłem ten efekt, zdążyłem już wykonać pewne ruchy, niestety bez efektu:

1. Wymiana karty SIM

2. Wizyta w serwisie ( telefon wrócił z adnotacją, że niczego nie znaleziono )

3. Zmiana numeru

Obecnie od 2 tygodni uzywam pożyczonego Samsunga S5 i jak na razie spokój. Bardzo proszę o pomoc, bo gdzie się nie 

pytam, to wszyscy robią wielkie oczy, no bo co ma wyświetlacz do zakłóceń połączenia...

0 Like
3 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Czy instalowałeś jakieś aplikacje?
Może pamiętasz coś charakterystycznego w działaniu tuż przed pojawieniem się problemu?
Czy wykonywałeś wipe partition lub factory reset?

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
progressor
Student
Opcje

Dzięki za odzew! Jeśli chodzi o Twoje pytania , to niczego nie instalowałem, starałem się być ostrożny do przesady, czyli

w czasie rozmowy wyłączone wifi, bluetooth , LTE  itd.  Nic podejrzanego, co mógłbym dodać nie zauważyłem, a co do 

trzeciego pytania, to niestety brak mi wiedzy jak to zrobić. Mogę tylko dodać, że w serwisowym punkcie przyjęć najpierw

wgrano mi całego softa od nowa, a gdy to nie pomogło, pojechał do serwisu, gdzie zrobiono właściwie to samo, plus jakieś  kalibracje, etc.  Sam już nie wiem co o tym myśleć, no bo czy jest możliwe, żeby czujnik zbliżeniowy w jakiś sposób   

zakłócał  działanie mikrofonu???  Dziękuję z góry za wszelką pomoc i pozdrawiam. 

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
To nie pozostaje nic innego jak ponownie zgłosić wadę z serwisie, z admotacją, że wcześniejsza naprawa nie pomogła.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like