Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[Galaxy J3 (2016)] Aktualizacja do MM/N

(Temat utworzony: 27-04-2018 11:54 PM)
15576 Wyświetlenia
Muzscaly
Student
Opcje

Witam.

Obecnie używam system RE Dream UX z XDA Developers który imituje system z Samsung Galaxy S8/S8+ (poprzez port aplikacji i soft-assetów z Oficjalnego Systemu Touchwiz Nougat) na zmodyfikowanym Systemie z modelu SM-320F Android Marshmallow 6.0.1 na moim SM-J320FN ale on niestety nie jest w pełni sprawny (nie działa filtr niebieskiego światła/migotanie ekranu przy upuszczaniu szybkich ustawień).

Z tego co mi wiadomo to jedna z Edycji tego smartfona (a dokładnie modele SM-J320A, SM-J320AZ oraz SM-J320AG) dostały aktualizację do Androida Nougat 7.1.1.

Więc się pytam czy jest możliwość uzyskania oficjalnej aktualizacji tego modelu (SM-320FN lub SM-320F) do Androida Marshmallow (6.0.1) lub Nougat (7.1)? Ponieważ już pierwsze aplikacje (oraz prawie wszystkie od Samsunga) porzuciły wsparcie dla Androida Lolipop (5.1.1).

0 Like
4 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje
@Muzscaly
Skoro udało Ci się zainstalować customroma, to raczej nie powinno być problem dla ciebie przywrócenie stocka. To chyba logiczne, prawda?
Ale z uwagi na oficjalny status tego forum, nikt nie udzieli ci informacji o działaniach naruszających zapisy i niezgodnych z gwarancją producenta.
Nie wiem skąd masz info o wersjach 6.X.X i 7.X.X dla J3, ale wszystkie oficjalnie dostępne wersje FW kończą się na 5.1.1

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
Muzscaly
Student
Opcje

Chyba źle się sformułowałem w pierwszym poście. Czy Samsung planuje wydanie aktualizacji podnaszającą wersję androida do MM lub N?

A do Stockowego 5.1.1 nie zamierzam zbyt szybko wracać z powodu braku kompatybilności wstecznej kilku aplikacji z których korzystam (głównie te od samsunga. Np. Samsung Music, S Translator, Samsung Focus, itp).

Co do Informacji o oficjalnym Nougacie dla J3 to jest nawet tutaj. Ale w innym języku - https://us.community.samsung.com/t5/Other-Mobile-Devices/When-will-the-Samsung-Galaxy-J3-get-the-And...

A o wersji 6.0.1 dla SM-J320F nie ma zbytnio oficjalnego źródła ale jak wgrałem powyżej podany customrom to telefon w trybie download zgłasza system jako oficjalny. Więc... :smiling-face:

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Ale tam nie ma oficjalnej informacji. Tam są dywagacje forumowiczów, którzy gdzieś coś słyszeli, przeczytali lub ktoś (nie wiadomo kto) im powiedział.. Podobnie jak to bywa w polskim internecie. Co ciekawe dyskusja dotyczy brandu w US.
Według mnie, ale to tylko moje zdanie, ten model już nic nie dostanie powyżej 5.1.1. Dlaczego? No cóż, niska wydajność sprzętowa.
Najzwyczajniej hardware nie uciągnie bardziej rozbudowanego systemu.

Co do zgłaszania się systemu jako oficjalny, to znaczy, ze dev zna się na tym co robi. Ale nie ma się tym co cieszyć.
Też przygotowywałem takie wersje na S8+. Mój niczym nie różnił się od stocka, chciałem aby Polacy nie czekali pół roku na aktualizacje. Ale instalujący moje wersje nie wiedzieli czy w systemie nie ukryłem jakieś niespodzianki. Więc... :winking-face: :face-with-tears-of-joy: :face-with-tears-of-joy: :face-with-tears-of-joy:

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Damian K
Hotshot
Opcje

@Muzscaly,

Gdyby dla tego urządzenia była aktualizacja do wersji wyższej, niż obecna 5.1.1, pojawiłaby się ona o wiele wcześniej, zwłaszcza że obecnie już mamy Androida Oreo, a Google pracuje nad Androidem P. 

Tak jak wspomniał przedmówca, urządzenie samo w sobie sprzętowo nie uciągnęłoby Androida 6 bez ewentualnych błędów, bugów i przede wszystkim zachowując wydajność na podobnym poziomie do obecnego.

Stąd też oficjalnie nie znajdziesz wersji nowszej, niż 5.1.1. 

Niestety z uwagi na to, że jest to oficjalne forum Samsung, nie mogę odnieść się do kwestii instalowania Custom ROM, ponieważ są to działania niezgodne z kartą gwarancyjną. 

Doceniaj i bądź doceniany.Doceniaj innych klikając przycisk like lub zaakceptuj jako rozwiązanie.
Społeczność w Twoim telefonie. Przeglądaj Społeczność wygodnie w aplikacji Samsung Members.
0 Like