Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czytnik odcisków palców nie reaguje.

(Temat utworzony: 27-06-2019 06:02 PM)
54034 Wyświetlenia
Hateful
Explorer
Opcje

Tak jak w tytule. Nie ma możliwości odblokowania telefonu odciskiem palca. Po manualnyn naciśnięciu guzika na elranie blokady widnieje komunikat "czujnik odcisków palców nie reaguje, spróbuj później" wtedy muszę odblokować telefon hasłem. Czujnik nie działa też przy logowaniu się do portali za pomocą odcisku palca. Telefon nowy,a non stop jakieś problemy. Jakieś pomysły?

79 Odpowiedzi
Hateful
Explorer
Opcje

Tylko słyszałem, że szkła od T-Max mają odrobinę inne wymiary od Whistestone, czy to prawda? Bo jeżeli tak, to może też inaczej leżeć w ramce montażowej od Whitestone.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Hateful, z tego co widzę na różnych aukcjach to niektóre zestawy naprawcze posiadają ramkę montażową. Nawet jeżeli jej nie będzie to można zamontować szkło bez tej ramki. Jest to nieco trudniejsze, ale możliwe do wykonania.

Hateful
Explorer
Opcje

Telefon odebrałem z serwisu, został wymieniony czytnik lini papilarnych. Jak narazie wszystko działa bez problemu. Ku mojemu zaskoczeniu w serwisie nie zdemontowali mojej szybki z wyświetlacza telefonu, więc 180zł w kieszeni :smiling-face:

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Hateful, rewelacyjna wiadomość! Dziękuję za informację zwrotną.

0 Like
Jac074
First Poster
Opcje

W moim Note9 wystąpił ten problem dzisiaj. Przeprowadziłem test i jest o.k a nadal wyskakuje komunikat że czytnik nie działa

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Jac074, spróbuj wyłączyć i ponownie włączyć telefon. Posiadasz dodatkową ochronę wyświetlacza w postaci szkła?

0 Like
Ourouboros
First Poster
Opcje

Temat dosyć stary, ale być może ktoś tak jak ja będzie szukał rozwiązania problemu. W moim przypadku pomogło usunięcie wszystkich zapisanych linii papilarnych i dodanie ich ponownie. Telefon poprawnie przechodził test czytnika. Urządzenie odmawiało jednak skanowania linii we wszystkich aplikacjach i podczas odblokowywania. Soft reset i restarty bez rezultatu.

0 Like
PaTiPaTi96
First Poster
Opcje
Oto mój skan. Samsung s21 jest ktoś w stanie pomóc?

Screenshot_20210418-220459_HwModuleTest.jpg

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@PaTiPaTi96, w czym jest problem? Test zakończył się sukcesem. Wszystkie kroki testu oznaczone są jako "PASS". Masz jakiś problem z czytnikiem?

jacek1946
First Poster
Opcje
Jest ktoś w stanie pomóc? Samsung Galaxy A70Screenshot_20210821-045112_HwModuleTest.jpg
0 Like