Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czytnik odcisków palców nie reaguje.

(Temat utworzony: 27-06-2019 06:02 PM)
54020 Wyświetlenia
Hateful
Explorer
Opcje

Tak jak w tytule. Nie ma możliwości odblokowania telefonu odciskiem palca. Po manualnyn naciśnięciu guzika na elranie blokady widnieje komunikat "czujnik odcisków palców nie reaguje, spróbuj później" wtedy muszę odblokować telefon hasłem. Czujnik nie działa też przy logowaniu się do portali za pomocą odcisku palca. Telefon nowy,a non stop jakieś problemy. Jakieś pomysły?

79 Odpowiedzi
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Hateful, Na początek przeprowadź test działania czytnika. W tym celu wejdź w Telefon --> wpisz *#0*# --> wybierz Sensor --> wybierz NORMALSCAN

Screenshot_20190627-182224_HwModuleTest.jpgScreenshot_20190627-182229_HwModuleTest.jpg

Na drugim obrazku widać poprawnie przeprowadzony test. Podczas testu palec nie powinien znajdować się na czytniku.

Od kiedy występuje problem z czytnikiem  ?

Hateful
Explorer
Opcje

Scan sensorScan sensor

Niestety skan się nie udał. Problem pojawił się dzisiaj. 2 tygodnie po zakupie.

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Hateful, Spróbuj wykonać soft reset urządzenia według wskazówek zamieszczonych w tym temacie.

Soft / Hard Reset, Tryb Bezpieczny i Wipe Cache Partition

Hateful
Explorer
Opcje

Wykonałem soft reset. Czujnik nadal nie działa. Zmiana jest taka, że na ekranie startowym nie mam napisane,że czujnik nie działa.Ekran startowyEkran startowy

Wykonalem skan za pomocą *#0*# i oto wynik. SkanSkan

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Hateful, wykonaj hard reset i nie przywracaj kopii po tym zabiegu. Zdarza się, że wraz z kopią przywracane są błędy. Daj znać czy problem ustąpił. Jeżeli nie to obawiam się, że konieczna będzie wizyta w punkcie serwisowym.

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Hateful  Pozostaje się udać z telefonem do serwisu, bo jeszcze widzę inny problem u Ciebie jak brak ikony sieci i masz przekreślone kółko. https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

0 Like
Hateful
Explorer
Opcje

Brak ikony sieci jest spowodowany tym,że jestem akurat w Albanii, ale korzystam z Greckiej sieci. Po wylaczeniu telefonu, gubi się sieć która była ręcznie ustawiona.

0 Like
Hateful
Explorer
Opcje

Niestety Hard reset pomógł tylko na parę godzin, potem problem znów się pojawił. Czujnik czasami łapał, ale błąd nadal pozostawał. Telefon został oddany do serwisu. Najbadziej boli mnie fakt, że w serwisie powiedzieli, że będą musieli usunąć moje szkło z wyświetlacza. Więc założyłem Whistestone Dome Glass na nowy 2 tygodniowy telefon, szkło ponosiłem również 2 tygodnie i oni je odmontują. Trochę to dla mnie głupie podejście bo kupuje szkło aby jak najlepiej chronić telefon, a z powodu wadliwego czujnika moje szkło za prawie 200zł idzie w kosz.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Hateful, z tego co się orientuję to zdejmowanie ochrony wyświetlacza z urządzenia to normalna procedura w trakcie serwisowania telefonu. Jeżeli po powrocie z serwisu będziesz chciał ponownie zabezpieczyć ekran to warto się zastanowić nad tańszym szkłem od firmy T-MAX. Samo szkło to wydatek około 70 zł bez lampy UV, którą zapewne posiadasz z zestawu Whitestone. Rozejrzyj się za zestawem naprawczym od T-MAX dla Twojego modelu.