Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy można połączyć aparat słuchowy ze smartfonem Samsung?

(Temat utworzony: 13-07-2021 11:16 AM)
5626 Wyświetlenia
gilban
Navigator
Opcje

Witam i mam pytanie jak w temacie: Dlaczego Samsung zachęca mnie, żebym kupił iPhone?

Chodzi o to, że mam głęboki niedosłuch i na co dzień korzystam z aparatów słuchowych.

I zauważyłem, że nowe aparaty mają już wbudowany bluetooth. Ale te aparaty mają możliwość łączenia się tylko z telefonami iPhone.

Mało tego - gdy zajrzałem sobie do marketu ze smartfonami i pogrzebałem sobie w takim iPhone, to w ustawieniach Dostępność, jest między innymi wbudowana funkcja obsługi aparatów słuchowych.

Dlaczego tego nie ma w smartfonach Samsunga? 

Żeby korzystać ze smartfona Samsunga lub innego z Androidem, to trzeba sobie kupić bardzo drogą przystawkę kosztującą około 1500. Gdzie przy cenie iPhone SE zwyczajnie się to nie opłaca. 

Zirafaa
First Poster
Opcje
Hi! I have hearing aid. Problem is not work without application. Work only with microphone for hearing aid. I want without microphone
0 Like
Zirafaa
First Poster
Opcje
I have hearing aid Oticon
0 Like
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje

Witam, czy możesz dokładniej napisać jaki posiadasz model aparatu słuchowego oraz model urządzenia Samsung? 

Zirafaa
First Poster
Opcje
Samsung a33, a sluchowny aparaty - Oticon Xceed 3 BTE super power
0 Like
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Proszę sprawdzić czy nazwa aparatu jest prawidłowa. Próbujemy znaleść ten model na liście od producenta, ale go tam nie ma

Może Pan też sprawdzić pod linkiem
https://www.oticon.pl/hearing-aid-users/support/information/compatibility

Zirafaa
First Poster
Opcje
Aparaty nazwaScreenshot_20221111_164223_Oticon ON_1000000157_1668177743.jpg
0 Like
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
To już pozostaje Kontakt z samym producentem. Samsung nie ma nic z tym wspólnego
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje

Witam, z tego co sprawdziłem to taką funkcję oferuje również seria S9, seria S10, seria S22. 

W99
Samsung Members Star ★★
Opcje

Dodatkowo proszę poczytać w tym temacie -> Android Streaming For Hearing ***** (ASHA) support ... - Samsung Members

0 Like
gilban
Navigator
Opcje

Witaj. Generalnie standard ASHA, specjalny protokół do współpracy z aparatami słuchowymi wspierają Samsungi z literką S, ale pełne, czyli bez dopisku FE, czy podobnie. Google Pixel również. I oczywiście iPhone. U mnie najlepszy był iPhone minimum 10. Ale mam wersję 13 i działa to rewelacyjnie.

0 Like