13-07-2021
11:16 AM
– ostatnio edytowany
14-07-2021
09:07 AM
przez
OleksiiA
Witam i mam pytanie jak w temacie: Dlaczego Samsung zachęca mnie, żebym kupił iPhone?
Chodzi o to, że mam głęboki niedosłuch i na co dzień korzystam z aparatów słuchowych.
I zauważyłem, że nowe aparaty mają już wbudowany bluetooth. Ale te aparaty mają możliwość łączenia się tylko z telefonami iPhone.
Mało tego - gdy zajrzałem sobie do marketu ze smartfonami i pogrzebałem sobie w takim iPhone, to w ustawieniach Dostępność, jest między innymi wbudowana funkcja obsługi aparatów słuchowych.
Dlaczego tego nie ma w smartfonach Samsunga?
Żeby korzystać ze smartfona Samsunga lub innego z Androidem, to trzeba sobie kupić bardzo drogą przystawkę kosztującą około 1500. Gdzie przy cenie iPhone SE zwyczajnie się to nie opłaca.
13-07-2021 11:26 AM
@gilban Ja mam Galaxy A21s i jest coś takiego.
13-07-2021 11:50 AM
Dzięki wielkie. To w takim razie jak ustalić które aparaty słuchowe posiadające bluetooth i których producentów współpracują ze smartfonami Samsunga? Bez konieczności kupowania dodatkowych przystawek?
13-07-2021 12:03 PM
@gilban Na przykład aparaty słuchowe Oticon działają z Androidem.
13-07-2021 02:41 PM
13-07-2021 07:26 PM
Ja rozumiem, tylko jak idę do protetyka słuchu to ten mówi - kup pan iphone. Dziś po poście od vdsl2 zadzwoniłem do Oticona i mi powiedzieli, żebym poszedł się zapytać protetyka słuchu. Więc może najpierw zrobię wywiad i wtedy zaakceptuję rozwiązanie. Bo w sumie tylko tyle mogę zrobić.
14-07-2021 09:24 AM
@gilban, pozwoliłem sobie zmienić tytuł postu, żeby był bardziej informatywny dla innych użytkowników i nie przedstawiał nieprawdziwych informacji.
A dlaczego nieprawdziwych? Bo jak już świetnie udowodnił @vdsl2, telefony Samsung mają funkcję dostępności związaną z aparatami słuchowymi. A ja ze swojej strony dopowiem, że nie pamiętam ani jednej kampanii reklamowej, w której Samsung mówi, że do aparatów słuchowych musisz kupić iPhone'a.
Dodatkowo, nie wiem i Samsung też nie wie, dlaczego protetyk i Oticon zajmują się spychologią, ponieważ to producent akcesoriów, w tym przypadku aparatów słuchowych, odpowiada za kompatybilność z konkretnymi telefonami konkretnych marek i decyduje, jakie systemy operacyjne chce wspierać.
Więc masz kilka dróg rozwiązania sprawy. Pytasz producentów aparatów słuchowych, jakie smartfony i systemy operacyjne wspierają. I możesz też zadzwonić na infolinie Samsung — tel. 801-172-678 lub +48 22 607-93-33 — mogą podpowiedzieć coś więcej ze swojej perspektywy, bo na forum wypowiadają się zwykli użytkownicy, tacy jak Ty.
PS. Samsung co jakiś czas ma kampanie wspierające osoby z niepełnosprawnościami, tu masz przykład: https://news.samsung.com/pl/samsung-smart-tv-wprowadzi-ulatwienia-dla-osob-nieslyszacych-i-niedoslys...
14-07-2021 10:09 AM — edytowano 14-07-2021 10:16 AM
@gilban Jak widać na stronie Oticon jest aplikacja (Oticon ON ) do parowania aparatów z dowolnym telefonem z Androidem czy IOS.
https://www.oticon.pl/hearing-aid-users/support/accessories/smartphone
14-07-2021 04:00 PM — edytowano 14-07-2021 04:40 PM
Wszyscy producenci mają aplikację na Androida. Tylko np. producent Signia, dawny Siemens (ja mam ich starszy model z 2015 roku) ma też aplikację:
https://www.signia-pro.com/pl-pl/lacznosc/signia-app/
Ale żeby korzystać z Androida, trzeba dokupić taką przystawkę:
https://www.signia-pro.com/pl-pl/ladowanie-i-akcesoria/streamline-mic
która kosztuje około 1500 zł.
A przy iPhone łączymy się bezpośrednio z aparatami korzystając z technologii Made for iPhone.
Wtedy mikrofonem do rozmów z drugą osobą zostaje ten wbudowany w iPhone. Dlaczego tak jest to nie mam pojęcia. A może celowo, a może część producentów aparatów słuchowych ma zmowę z Apple (jak to udowodnić?).
-------------------------------------------------------------------------
Dobrze - więc Zadzwoniłem dziś na infolinię Samsunga. Kobieta nie umiała mi odpowiedzieć na pytanie w sprawie aparatów słuchowych, które modele i których producentów mogą być kompatybilne. Mówiła, że smartfon może się łączyć, a może się rozłączać. W końcu stanęło na tym, że porozumie się z technikami i w piątek 16 lipca do mnie zadzwoni i odpowie na mój problem. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
14-07-2021 04:12 PM
Co do TV Samsunga to najlepiej by było gdyby wróciło gniazdo słuchawkowe.
Zwyczajnie - w aparatach słuchowych mi się bardzo źle ogląda TV, czy filmy, czy słucha muzyki.
Mój niedosłuch na jedno ucho to około 90%, a na drugie ucho około 75%.
A tak mam jeszcze dość stary model Samsunga UE32D6500. Wiem, że będę musiał przejść na przystawkę DVB-T2, ale to jest mało ważne. Ważne że podłączyłem słuchawki i mogę się cieszyć wspaniałym dźwiękiem. Szkoda, że TV nie ma regulacji balansu kanałów. W końcu dokupiłem sobie wzmacniacz słuchawkowy Behringer P1. Ma on tę zaletę, że ma balans kanałów. I też jestem zadowolony.
Jeżeli on padnie, to na dzień dzisiejszy zostaje się jakiś TV firmy Philips. One jako nieliczne - złącza słuchawkowe posiadają.