Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Automatyczne łączenie bluetooth

(Temat utworzony: 11-02-2018 05:35 PM)
45972 Wyświetlenia
Face
Explorer
Opcje

Witam.
Od kilku dni zauważyłem problem w swoim Galaxy S7. Mianowicie, kiedy straci połączenie ze sparowanym urządzeniem bluetooth (w moim przypadku to jest opaska MiBand 2, Gear S2 i zestaw głośnomówiący Xblitx X400), po wejściu w zasięg powinien wutomatycznie połączyć się z powrotem. Nic takiego się nie dzieje, a dopiero ręczne połączenie z ustawień BT w telefonie powoduje, że urządzenia znów się widzą i ze sobą gadają.
Czy ktoś wie czym to może być spowodowane i ewentualnie jak temu zaradzić, żeby znów łączył się automatycznie?

Telefon Samsung Galaxy S7, Android 7.0 niebrandowany, ostatnia aktualizacja na pokładzie.

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Face
Explorer
Opcje

Zgodnie z sugestią, rozłączyłem wszystkie pary i próbowałem połączyć na nowo i tak:
Zegarka telefon w ogóle nie widział.

Opaska nie chciała się połączyć.

Zestaw głośnomówiący łączy się, ale nie automatycznie - konieczne jest wyłączenie zestawu i włączenie go na nowo.

Po restarcie telefonu, zegarek i opaska sparowane i łączą się bez problemu, natomiast zestaw głośnomówiący chyba ma ten minus, że po dłuższej nieaktywności (braku połączenia z telefonem) wyłącza się, albo wchodzi w tryb głębszego uśpienia, że nie wybudza go telefon i nie łączy się automatycznie. Wyłączenie i włączenie zestawu - wszystko łączy się tak jak powinno.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

15 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje
A próbowałeś ponownego parowania urządzeń i co się dzieje, gdy telefon widzi tylko jedno? Czy też się nie łączy?

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
Rozwiązanie
Face
Explorer
Opcje

Zgodnie z sugestią, rozłączyłem wszystkie pary i próbowałem połączyć na nowo i tak:
Zegarka telefon w ogóle nie widział.

Opaska nie chciała się połączyć.

Zestaw głośnomówiący łączy się, ale nie automatycznie - konieczne jest wyłączenie zestawu i włączenie go na nowo.

Po restarcie telefonu, zegarek i opaska sparowane i łączą się bez problemu, natomiast zestaw głośnomówiący chyba ma ten minus, że po dłuższej nieaktywności (braku połączenia z telefonem) wyłącza się, albo wchodzi w tryb głębszego uśpienia, że nie wybudza go telefon i nie łączy się automatycznie. Wyłączenie i włączenie zestawu - wszystko łączy się tak jak powinno.

Szewcu72
MegaStar
Opcje
Jak Ci się chce, bo nie masz co robić :winking-face: to ja bym jeszcze wszystkie do stanu fabrycznego i ponownie. Telefon nie, ale apkę Samsung Gear już tak. Wipe cache i pamięci.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
KonradMat
First Poster
Opcje

Hey. czy udało Ci sie rozwiązać ten problem? Mam taka samą styuację i nie jestem w stanie sobie z tym poradzić. 

0 Like
Face
Explorer
Opcje

Tak. Napisałem wszystko 2 posty wcześniej.
Wygląda na to, ż wystarczył tylko restart telefonu, widocznie coś się zawiesiło w module BT :smiling-face:

0 Like
JakubKrawczyk
Journeyman
Opcje

W moim przypadku wystarczyło w telefonie w sekcji bluetooth usunąć zegare z powiązanych urządzeń. Następnie  dodatłem ponownie zegarek przeze Galaxy Wearable. Obecnie egarek po rozłączeniu z telefonem (np oddalę się od telefonu) automatycznie się sparuje z telefonem gdy jest w zasiegu. Swoją drogą mam wrażenie, że BT w zegarku ma bardzo maly zasięg gdyż nawet w tym samym pokoju potrafi rozłączyć.  

0 Like
miko_pin
Student
Opcje
Mam ten sam problem od maja. Wczesniej wszystko dzialalo bez zarzutu
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@miko_pin  napisał(a):
Mam ten sam problem od maja. Wczesniej wszystko dzialalo bez zarzutu

@miko_pin  czy napisze jakie masz urządzenia gdzie występują ten sam problem marka/modele?

0 Like
miko_pin
Student
Opcje
Sluchawki bluetooth JBL, bluetooth w aucie (mercedes) oraz ogólne łączenie np. Z komputerem
0 Like