Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Android Oreo - Beta testy! :)

(Temat utworzony: 18-12-2017 10:03 AM)
9607 Wyświetlenia
KrzysiekK
Hotshot
Opcje

oreo.jpg

Cześć forumowicze.

Nadszedł wyczekiwany przez wielu z nas dzień. Ruszyły zapisy do beta testów Android Oreo.

Testy dotyczą modeli Galaxy S8 oraz S8+.

Chcecie skorzystać z możliwości testowania i przyłożyć swoją cegiełkę do optymalizacji systemu?

Wystarczy otworzyć aplikację Samsung Members, rozwinąć boczne menu i wybrać pozycje Ogłoszenia.

MembersMembersboczne menuboczne menuOgłoszeniaOgłoszenia

Następnie czeka nas dokończenie formalności i akceptacja warunków.

4.png5.png6.jpg

Ostatnim krokiem jest przejście do Ustawień telefonu i wybór ręcznej aktualizacji oprogramowania.

UstawieniaUstawieniaAktualizacjaAktualizacja

Jeśli aktualizacja nie będzie dostępna od razu, nie martwcie się. Po kilku minutach zrestartujcie telefon i sprawdźcie ponownie. Na pewno jeszcze dzisiaj będziecie mogli rozpocząć testy. :smileyhappy:

Tagi (5)
287 Odpowiedzi
Alicja70
Helping Hand
Opcje
Mnie też się na początku grzał... zrobiłam fabryczne i jest trochę lepiej😊
0 Like
Alicja70
Helping Hand
Opcje
Kolejna rzecz na plus w Oreo względem Nugata to poprawa zużycia baterii...
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Nie róbcie facyory reset po aktualizacji, nie ma to najmniejszego sensu. No chyba, że się Wam całkowicie położył i się zapętlił podczas uruchamiania. Wystarczy, jak już chcecie, wipe cache partition.
Gdy się grzeje sprawdźcie, która zewnętrzba apka go do tego zmusza i z nią zróbcie porządek.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
puccini_puccini
Student
Opcje
Mój S8+ po aktualizacji działa jak wóz z węglem. Problem zgłosiłem już w aplikacji Samsung Members.
0 Like
KrzysiekK
Hotshot
Opcje

Dzięki za info i zgłoszenie.

Właśnie krytyczne opinie są najważniejsze w trakcie trwania beta testów. Pozwolą wprowadzić poprawki przed publikacją finalnej wersji.

0 Like
Gustlik104
Explorer
Opcje

Po zmianie romu jest xeo/xeo/ato. Beta już zainstalowana. 

Szewcu72
MegaStar
Opcje

Jak tam Wasze testy?

Tak z ciekawości zapytam, czy nie macie wrażenia, że kanał dla beta testerów stał się taką małą ksiązką życzeń? :winking-face:

Ponadto, to co mnie jeszcze zastanawia to to co cześć osób miało poinstalowanych natych telefonach, jak rozjechany mieli system, skoro po aktualizacji do bety mają tyle błędów, w sensie niedziałających usług i aplikacji.

Ja mam wrażenie, że 99,99% z opisywanych problemów mnie nie dotyczy. Te o których możliwości wystąpienie informowano przed instalacją tak, ale reszta to jakiś kosmos u mnie występujący.

Możecie odnieść się do tego? 

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Alicja70
Helping Hand
Opcje
Zauważyłam jeden błąd który mnie irytuje trochę, a mianowicie wyświetlanie zegara krawędziowego w nieprawidłowy sposób tj tak jakby pół zegara ucięte.
0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

Z tym ma większość problem, czyli wina bety. Do poprawki.

0 Like
Numspi
Apprentice
Opcje

Co jest nie tak ? Zainstalowałem przed ostatni XEO i w zakładce ogłoszenia nie pojawia mi sie mozliwość zainstalowania OREO - gdzie robie błąd?

0 Like