Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Android Oreo - Beta testy! :)

(Temat utworzony: 02-01-2018 02:29 PM)
472 Wyświetlenia
KrzysiekK
Hotshot
Opcje

oreo.jpg

Cześć forumowicze.

Nadszedł wyczekiwany przez wielu z nas dzień. Ruszyły zapisy do beta testów Android Oreo.

Testy dotyczą modeli Galaxy S8 oraz S8+.

Chcecie skorzystać z możliwości testowania i przyłożyć swoją cegiełkę do optymalizacji systemu?

Wystarczy otworzyć aplikację Samsung Members, rozwinąć boczne menu i wybrać pozycje Ogłoszenia.

MembersMembersboczne menuboczne menuOgłoszeniaOgłoszenia

Następnie czeka nas dokończenie formalności i akceptacja warunków.

4.png5.png6.jpg

Ostatnim krokiem jest przejście do Ustawień telefonu i wybór ręcznej aktualizacji oprogramowania.

UstawieniaUstawieniaAktualizacjaAktualizacja

Jeśli aktualizacja nie będzie dostępna od razu, nie martwcie się. Po kilku minutach zrestartujcie telefon i sprawdźcie ponownie. Na pewno jeszcze dzisiaj będziecie mogli rozpocząć testy. :smileyhappy:

Tagi (5)
287 Odpowiedzi
Alicja70
Helping Hand
Opcje
Aktualizacja z 28.12. naprawia ten błąd
0 Like
Numspi
Apprentice
Opcje

Czy wy tez tak macie ? Gdy chce rozlaczyć rozmowę przyciskiem zasilania to muszę dwa razy nacisnąć-gorzej jest gdy mam szybkie uruchamianie aparatu bo wtedy są cuda 😉

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Nie mam tak skonfigurowanego trybu kończenia połączeń.
Ale każdy wykryty problem z działaniem bety możesz zgłosić w kanale betatesterów poprzez aplikację Members.
Pomoże to usunąć wszelkie błędy wnwersji finalnej.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

Zaktualizujcie sobie odtwarzacz muzyki przez Samsung Apps. Ostatnia poprawka naprawia podświetalnie krawędziowe w czasie odtwarzania. Pasek świetlny zaokrągla się już prawidłowo.Screenshot_20180102-145425_Samsung Music.jpg

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Gustlik104
Explorer
Opcje

Czasami pokazuje mi się na zablokowanym czarnym ekranie zegar. Coś na wzór AOD Ale pokazuje jeszcze sekundy. Czy ktoś tak jeszcze ma? Dodam że AOD mam wyłączone.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Nie obserwowałem podobnego przypadku, ponieważ mam włączone AoD. Czas wyłączyć i sprawdzić. Gdyby takie bug się pojawiał, warto go zgłosić w kanale bety, jak rzecz do poprawki.

0 Like
Viki
Helping Hand
Opcje

Też raz mi sie cos takiego zdarzylo

0 Like
Gustlik104
Explorer
Opcje

Znalazłem coś na ten temat na jakiejś zagranicznej stronie: "Oprócz nowego dopasowania kolorów, mamy również możliwość rozszerzenia zegara, aby zobaczyć godziny, minuty i sekundy. To miły akcent, nawet jeśli nie jest to ogromna cecha czy ulepszenie. Aby uzyskać dostęp do rozwiniętego zegara, po prostu przesuń palcem w dół na standardowym zegarze ekranu blokady. Jednym z rozczarowujących aspektów tej funkcji jest to, że dopasowanie kolorów nie jest zachowywane po przesunięciu do rozwiniętego formatu zegara."

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Ja tego nie mogę u siebie zaobserwować. Ale mam pytanie, czy przypadkiem nie jest to chwilowe samowybudzenie się telefonu do ekranu blokady? Bo jest w sieci głośno o tym, z uwagi na duży drain baterii przez ten bug.

0 Like
kamiton
First Poster
Opcje

zrzut ekranu zrobisz wciskając klawisz sciszqnia i power razem.

0 Like