Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zmiejszona pojemnośc baterii S20FE 5G

(Temat utworzony: 21-02-2021 12:27 PM)
1628 Wyświetlenia
Rippero
Apprentice
Opcje
Witam,

Posiadam s20fe 5g od tygodnia. Zainteresowalo mnie szybkie zużycie baterii wiec zainstalowałem cpuz oraz accbatery.
pierwszy wynik w accbatery wskazywal na pojemnosc w okolicach 4100 mah nastepne na 3400 mah. CPUZ aktualnie pokazuje 3600 mah. 
Czy ktos sie spotkal z takim problemem czy bateria stracila w tydzien ogniwa ?

image

0 Like
12 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Rippero, nie jestem do końca przekonany, że tego typu aplikacje pokazują prawidłowe dane. Różnice w pojemności są zdecydowanie za duże. Jak szybko zużywa się bateria w telefonie? Czy przywracałeś kopię na telefonie z poprzedniego urządzenia? Czy posiadasz najnowsze oprogramowanie?

0 Like
Rippero
Apprentice
Opcje
Przesiadlem sie z S7E (dane skopiowane switchem). S20fe posiada najnowsze aktualizacje. Swiadomy jestem ze wiekszy ekran i 120 hz ale zdziwily mnie dane z wspomnianych apek.

Screenshot_20210221-152217_Device care_9746.jpg

Screenshot_20210221-152136_Device care_9741.jpg

Screenshot_20210221-152157_Device care_9743.jpg

0 Like
Paco76
Helping Hand
Opcje
nie ma co wierzyć takim "miernikom" "dedykowanym" dla telefnów-dobry serwisant w okolicy lub serwis, powinien ogarnąć tematy z telefonami
0 Like
Olo8888
Journeyman
Opcje
Witam. takim aplikacjom nie ma co wierzyć przekonałem się osobiście robiąc testy specjalistycznym miernikiem prądu pod USB (miernik UM 25c) i różnice były duże między miernikiem a aplikacja w telefonie.

20210221_184040_2391.jpg

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Rippero, zdarza się, że wraz z kopią zapasową przywracane są błędy, które mogą wpływać negatywnie na pracę urządzenia. Wykonaj hard reset, ale tym razem nie przywracaj kopii. Daj znać czy zauważyłeś poprawę po wykonaniu tego zabiegu.

https://eu.community.samsung.com/t5/Telefony-i-smartfony/Poradnik-Soft-Hard-Reset-Tryb-Bezpieczny-i-...

0 Like
Donayo
Voyager
Opcje
Te apki pokazują głupoty na S20 FE 5G.
0 Like
GigaChadzior
Explorer
Opcje
Witam, posiadam samsunga s20 fe od 4 miesięcy i sprawdziłem przybliżoną pojemność baterii - wynosi ona 96%. Czy jak na 4 miesiące od zakupu nowego telefonu jest to dobry, zły czy przeciętny wynik? Telefon ładuje średnio co drugi dzień, i ładowałem zawsze do 90%. 

image

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@GigaChadzior Witam. Jest to bardzo dobry wynik.
GigaChadzior
Explorer
Opcje
To jestem szczerze zdziwiony bo myślałem że jak na taki czas to przeciętny wynik, dziękuję za odpowiedź.
0 Like