Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z blokadą ekranu - cały czas aktywna !

(Temat utworzony: 23-04-2022 07:56 PM)
1474 Wyświetlenia
paszmina_
Journeyman
Opcje

Screenshot_20220423-195612_One UI Home.jpg

Witam ! Od jakiegoś czasu w swoim S20Ultra nie mogę mieć włączonej żadnej blokady ekranu poza przeciągnięciem.. po jednej z aktualizacji tel zaczął wariować - dotychczas miałam zawsze blokadę ekranu na linie papilarne,  niestety  po którejś aktualizacji musiałam zmienić blokadę na zwykłe przeciągnięcie bo każda inna sprawia ,że blokując tel. Po sekundzie wyświetlacz się uaktywnia i wyskakuje na ekranie klawiatura z Komendą " wpisz hasło/kod/symbol blokadady"  😕 🤔  co zrobić bym znów mogła normalnie korzystać z blokady "odcisk palców" ,a tel pozostawał w "spoczynku" po zablokowaniu go ?

Z góry dziękuję za pomoc

14 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@paszmina_  Witam

Proszę zobaczyć jak sytuacja będzie wyglądała w trybie bezpiecznym.

Czy wiadomo ja do niego wejść?

paszmina_
Journeyman
Opcje

Niestety nie wiem jak to zrobić 

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@paszmina_  Przytrzymujemy przycisk zasilania tak jakbyśmy chcieli wyłączyć telefon > pokażą się trzy opcje > wybieramy i przytrzymujemy "Wyłącz zasilanie" > "Tryb bezpieczny" 

Screenshot_20220423-201759_One UI Home.jpg

Screenshot_20220423-201808_One UI Home.jpg

Po wejściu w tryb bezpieczny próbujemy skonfigurować blokadę ekranu na odcisk palca.

paszmina_
Journeyman
Opcje

Jessassusie... 🤩 @PrzemekM  jesteś najlepszy! Udało się ! Dziękuuuuuuję 😘

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@paszmina_  Świetnie😀, ale rozumiem że w trybie bezpiecznym nie było problemu. A po powrocie do normalnego trybu również problem już nie występuje?

paszmina_
Journeyman
Opcje

@PrzemekM  no chyba jednak moja radość przedwczesna.. 😕 po wejściu w normalny tryb - niestety - nadal po zablokowaniu ekranu po 2 sekundach ekran się włącza prosząc o pin..  😕

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@paszmina_  W trybie bezpiecznym udało się ustawić odblokowywanie odciskiem?

paszmina_
Journeyman
Opcje

@YOX zadziałało- ale tylko do zablokowania tel po raz pierwszy.. jak ponownie wzięłam tel do ręki odblokowłam, sprawdziłam powiadomienia i zablokowałam ponownie - problem nadal występuje..  😕 😬nie wiem już co robić.. 🙈🙉