Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ziarno na zdjęciach

(Temat utworzony: 28-06-2021 07:36 AM)
554 Wyświetlenia
patyczak
Black Belt 
Opcje
Witam wszystkich.  Telefon mam od kilku dni.  Wczoraj porobiłem trochę zdjęć.  Wszystko robione na automacie,  bez filtrów, z HDR,  z "Optymalizacją scenerii " i bez.  Na zdjęciach x3 i x10 pojawia się tytułowe ziarno.  Szczególnie na x10 to widać. To mój drugi S21 Ultra. W poprzednim byłem mega zadowolony ze zdjęć,  teraz mam,  delikatnie mówiąc, mieszane uczucia.  Mam wszystko ustawione tak samo,  jak w poprzednim telefonie.  Aktualizacje na bieżąco,  nie przywracałem kopii zapasowej.  Może coś źle robię? Z góry dziękuję za wszelką pomoc. 
0 Like
5 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@patyczak  Dzień Dobry

Prosimy o przykładowe zdjęcia na których widać wspomniane "ziarno". Ogólnie im większe przybliżenie zastosujemy oraz im gorsze będzie światło tym więcej tego "ziarna " będzie, jakość będzie spadać.

Dariusz2000
Troubleshooter
Opcje
Chodzi chyba o coś takiego, tak @patyczak ?IMG_20210628_114010_14705.jpg
patyczak
Black Belt 
Opcje
Nie, nie. Ziarno. Na pewno kojarzysz filmy w kinie, efekt na zdjęciach wygląda tak samo. Ale nie myli się ten, kto nic nie robi. Rozwiązanie jest banalnie proste, otóż po przełączeniu obiektywów, trzeba po prostu trochę.... poczekać, aż aparat złapie ostrość. Wczoraj robiłem zdjęcia szybko i niechlujnie. Dzisiaj już się poprawiłem 🙃😉 Dziękuję za odpowiedzi i moja rada- z robieniem zdjęć jest jak z gotowaniem w kuchni, i tu, i tu, nie ma się co spieszyć.
Dariusz2000
Troubleshooter
Opcje
Super, że znalazło się rozwiązanie! 🙂
wielbicielka98
Voyager
Opcje
Nie złapałas ostrości :smiling-face: też się nerwowałam na początku użytkowania.
0 Like