Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zbyt słaba jakosc zdjęc w s10e

(Temat utworzony: 07-08-2019 07:57 AM)
4880 Wyświetlenia
Arek30
Navigator
Opcje

Wydaje mi sie ze moja s10e robi slabe zdjecia. Pokaze wam kilka zdjec ale nie wydaje mi sie zeby byly jakosciowo do s10e podobne . Ja sie pytam gdzie jest ta ostrosc i te profesjonalne zdjęcia bo ich u mnie nie widzie. Skoro to jest najlepszy fotograficzny aparat ale nie u mnieGodz 20:30Godz 20:30

Zdj w dzienZdj w dzien

20190806_175534.jpg

0 Like
19 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Arek30 zacznę od najważniejszego!!!

Jesteś już jakiś czas na forum, po takim czasie powinieneś być obyty z jego strukturą i tematami na nim się znajdującymi oraz z regulaminem i sposobem funkcjonowania tej społeczności.

A Ty niestety popadasz ze skrajności w skrajność. Na początku pisałeś o różnych rzeczach w tematach z nimi nie związanych. Teraz dla każdego swojego pytania zakładasz nowy wątek. Nieważne, że 50 o tym samym, ale zakładasz. W jakim celu? Problematyka zdjęć może być kontynuowana w tym samym, nie ma potrzeby zakładania kolejnych. Nie wiesz gdzie napisać, użyj lupy, wpisz interesującą się frazę, zajrzyj do tematów i w tym najbardziej odpowiednim dopisz się.

Sprawdź jak działa lupa:

https://eu.community.samsung.com/t5/forums/searchpage/?q=zdj%C4%99cia%20s10&collapse_discussion=true

https://eu.community.samsung.com/t5/forums/searchpage/?q=jako%C5%9B%C4%87%20zdj%C4%99%C4%87%20s10&co...

Teraz coś na temat zdjęć. Powtarzam to wielokrotnie... "to nie aparat robi zdjęcia a fotograf", aparat jest tylko narzędziem w jego rękach. Co oznacza, że jeżeli fotograf nie ma pojęcia o fotografowaniu, nie ma pomysłu na zdjęcie, to aparat go nie wyręczy.

Kiedyś, gdy zdjęcia robiło się z użyciem błony/filmu/kliszy, człowiek szybko uczył się fotografii i ustawień aparatu, bo wiedział, że jak zrobi źle, to nie usunie do kosza... wiedział, że już ma o jedną szansę mniej na kolejne zdjęcie. Na filmie można było wykonać określą liczbę klatek i nie dało się tego przeskoczyć.

Teraz ludzie się nie uczą, nie wyjdzie jedno, to może uda się drugie. A jak żadne nie wychodzi, to winę zgoni się na aparat a nie na siebie.

Nikt nie pamięta/nie wie, że:

- na zdjęcie trzeba mieć pomysł,

- trzeba zachować określoną odległość od fotografowanego obiektu, aby aparat mógł złapać ostrość,

- trzeba zachować odległość między pierwszym a drugim planem i zdecydować się który plan chcemy sfotografować,

- robiąc zdjęcia przy słabym oświetleniu, to nawet profesjonalny aparat, w pewnym momencie podda się na automacie.

To co napisałem, to tylko niewielki zakres wiedzy o fotografii i to w zakresie podstawowym, który warto przyswoić zanim zacznie się zganiać winę na aparat.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Arek30  Jak widać, na te zdjęcia to nie przyłożyłeś się do nich i dlatego są słabej jakości.

Arek30
Navigator
Opcje
Jak sie przykladac do zdjec? Ja poerwszy raz uzytkuke flagowca i nie mam pojecia jak zrobic
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Arek30, w internecie znajdziesz sporo przydatnych informacji i wskazówek. Zacznij od przeglądania stron wpisując w wyszukiwarce frazę "podstawy fotografii". Zdobytą w ten sposób wiedzę musisz jeszcze przełożyć na zdjęcia a to wymaga ciągłego treningu w postaci fotografowania.

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Arek30  Patrząc na zdjęcia to raczej nie jest wina aparatu.

Arek30
Navigator
Opcje
Czyli ja cos robie zle
0 Like
przemorski
Journeyman
Opcje

Hej, właśnie tydzień temu kupiłem s10e i też uważam, że stockowy aparat robi beznadziejne zdjęcia (na poziomie aparatów redmi). 

Poprzednio miałem Samsunga S7 i tam aparat w trybie auto robił o niebo lepsze zdjęcia.

Niestety koledzy na forum albo cię strollowali albo są zbyt ślepi żeby tego nie widzieć.

Szukałem i znalazłem rozwiązanie tego problemu - aplikacja google camera na exynosa - poniżej pierwszy link do wątku na zagranicznym forum a drugi link do pobrania apki i zainstalowania.

Mam nadzieję, że pomogłem.

Mam nadzieję, że będziesz zadowolony. Mi to pomogło.

Następny taki post skonczy się banem. EwaK

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@przemorski 

Przyznaj się, nawet nie zajrzałeś do regulaminu, czy opisu zasad panujących na oficjalnym forum. Chciałeś błysnąć, prawda?

Błysnąłeś! :smiling-face-with-sunglasses:

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
przemorski
Journeyman
Opcje

Chciałem pomóc koledze a nie błysnąć. 

@Do kolegi co też narzeka na slabą jakość zdjęć

Poszukaj na forum xdadevlopers google camera do s10e exynos.

Albo napisz na priv to podeślę. 

Ci tutaj to jakieś dziwne typy.

0 Like