Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dziwne działanie przycisków głośności

(Temat utworzony: 22-06-2021 10:19 PM)
1226 Wyświetlenia
Piotreq320
Journeyman
Opcje
Witam, ostatnio zauważyłem, że podczas odtwarzania muzyki po zablokowaniu i wygaszeniu ekranu przyciski głośności przestają działać po kilkunastu, a czasem kilkudziesięciu sekundach. Za każdym razem w takiej sytuacji muszę przynajmniej podświetlić ekran wtedy przyciski się "odblokowują". 
Jednocześnie telefon zapamiętuje, że wcześniej próbowałem np zmniejszyć głośność bo po odblokowaniu ekranu smartfon sam reguluje głośność zgodnie z tym co próbowałem wcześniej osiągnąć. 
Czy to jest normalne zachowanie czy może coś przypadkiem zmieniłem w ustawieniach? Bo przyznaję że to trochę irytujące, gdyż jednocześnie uniemożliwia działanie aplikacji pozwalających na zmianę utworów nie wyjmując smartfona z kieszeni za pomocą tych właśnie przycisków jak np Volumee.
0 Like
14 Odpowiedzi
ElisabetTeb
Apprentice
Opcje
Nwm,jeśli sterujesz z zegarka to nie powinno być kłopotu, ale może masz w ustawieniach zablokowane funkcje podgłaśniania przez aplikacje
0 Like
Piotreq320
Journeyman
Opcje
Niestety nie mam zegarka żeby sprawdzić. Gdzie mogę znaleźć ustawienia podgłaśniania przez aplikacje? Warto to sprawdzić, choć nie jestem pewien czy to to bo podgłaśnianie działa ale tylko przez kilkanaście - kilkadziesiąt sekund i później się blokuje, a raczej nie reaguje bo jeśli wcześniej przykładowo próbowałem przyciszyć o 3 poziomy gdy telefon na to nie reagował, wtedy po wybudzeniu ekranu samo się przyciszy o te 3 poziomy. No i nie tylko regulacja głośności nie działa ale też inne funkcje które mam przypisane do tych przycisków np zmiana utworu przy długim przytrzymaniu.
0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Cześć @Piotreq320 

Czy korzystasz z aplikacji: SoundAssistant?
Spróbuj ponowienie uruchomić telefon. 

0 Like
Piotreq320
Journeyman
Opcje
Cześć, nie korzystam. Oczywiście uruchamiałem ponownie telefon, zresztą mam ustawione automatyczne wyłączenie i włączenie w nocy, a problem istnieje u mnie od jakiegoś czasu. Swoją drogą po podłączeniu do słuchawek bluetooth i sterowaniu głośnością za ich pomocą głośność działa prawidłowo (słuchawki sterują głośnością w telefonie a nie swoją).
0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Czyli problem jest tylko gdy słuchawki są podpięte kablem do telefonu? 

0 Like
Piotreq320
Journeyman
Opcje
Nie, nie, wręcz przeciwnie. Po podłączeniu powyższych słuchawek przez bluetooth, sterowanie głośnością za pomocą przycisków w telefonie nie działa prawidłowo, natomiast za pomocą słuchawek działa prawidłowo. Wspomniałem o tych słuchawkach ze względu na wcześniejszą odpowiedź @ElisabetTeb o sterowaniu za pomocą zegarka, gdyż to jedyne urządzenie które regulując głośność, regulują ją w telefonie, a nie w samych słuchawkach (nie wiem czy jasno to tłumacze 😂 😂). Natomiast sam problem nie pojawia się tylko przy tych konkretnych słuchawkach ale i przy innych urządzeniach również.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Piotreq320  Co to za model słuchawek?

0 Like
Piotreq320
Journeyman
Opcje
ATH-SR50BT
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Piotreq320  Czy próbowałeś połączyć inne słuchawki bluetooth aby sprawdzić jak będą działać słuchawki?

0 Like