Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zasady zabezpieczeń

(Temat utworzony: 11-03-2021 04:24 PM)
8770 Wyświetlenia
LarsonP
Pathfinder
Opcje

Cześć, ostatnio zauważyłem dziwny komunikat na moim telefonie, wcześniej tego nie było(przynajmniej tak mi się wydaje). Mianowicie, przy zamknięciu wszystkich aktywnych aplikacji wyskakuje mi komunikat, że "zasady zabezpieczeń ograniczają zatrzymanie tej aplikacji", a pomimo tego gdy ponownie wejdę w listę aktywnych aplikacji, żadna się tam nie wyświetla. Czy spotkaliście się z takowym komunikatem, ewentualnie czy Samsung wprowadził jakieś nowe zasady zabezpieczeń czy o co tu może chodzić? Pozdrawiam :smiling-face:

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Podejrzewam, że to błąd ponieważ taki komunikat nie powinien się pojawiać po zamknięciu aplikacji. Spróbuj na początek wykonać wipe cache partition. Zabieg nie usuwa żadnych danych z telefonu.

Instrukcja - wipe cache partition
https://eu.community.samsung.com/t5/telefony-i-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczny-i-...

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

20 Odpowiedzi
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje
Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Podejrzewam, że to błąd ponieważ taki komunikat nie powinien się pojawiać po zamknięciu aplikacji. Spróbuj na początek wykonać wipe cache partition. Zabieg nie usuwa żadnych danych z telefonu.

Instrukcja - wipe cache partition
https://eu.community.samsung.com/t5/telefony-i-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczny-i-...

LarsonP
Pathfinder
Opcje

@mirudo24 No tak, zapomniałem o nieśmiertelnym wcp, najprostsze rozwiązania zwykle okazują się strzałem w 10, dzięki problem rozwiązany 😀

LarsonP
Pathfinder
Opcje

@YOX tak, ale to nie miało raczej nic wspólnego z moim problemem, wipe cache partition rozwiązał problem :smiling-face:

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@LarsonP, dziękuję za informację. Super, że udało się rozwiązać problem!

styczeń2020
Journeyman
Opcje

podpinam się pod temat, mam tak samo z tym komunikatem od aktualizacji do android 11, wipe cache - nie pójdzie, usiłowałam tryb recovery odpalić i nie mogę w żaden sposób go uruchomić, telefon restartuje się za każdym razem (tel samsung galaxy a70). jakieś pomysł

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Zerknij do poniższej instrukcji. W systemie Android 11 należy podłączyć telefon do komputera lub podłączyć słuchawki.

Instrukcja - uruchamianie trybu Recovery w Android 11
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-android-11-one-ui-3-jak-wej%C5...

styczeń2020
Journeyman
Opcje

wielkie dzięki za pomoc! podpięcie kabla w odpowiednim momencie rzeczywiście było kluczowe, na świeżo mogę powiedzieć, że  komunikat zniknął po wipe cache partition, natomiast testuję jeszcze pod kątem wyszukiwarki google, gdzie  próba wpisania słowa przerywana była pojawieniem się całkowitego zaciemnienia ekranu, po czym można było kontynuować pisanie. to też po aktualizacji do android 11...

Dzięki raz jeszcze, fajnie że czuwacie!

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@styczeń2020  Super że się udało, pozdrawiamy 😀