Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zła jakość zdjęć w Samsung S21 Ultra

(Temat utworzony: 26-10-2021 12:39 PM)
4344 Wyświetlenia
Members_v813LOI
Explorer
Opcje

Niech producent w końcu weźmie odpowiedzialność za to, co zrobił i przyzna, że Exynosowe S21 ULTRA TO ZŁOM. Tego nie da się naprawić, ponieważ winne jest oprogramowanie. (łatwo sprawdzić używając zewnętrznej aplikacji aparatu). Również resety i zdalne połączenia z serwisem niczego nie zmieniają. Każda kolejna aktualizacja w moim odczuciu przybliża jakość zdjęć do kalkulatora. Używałem przed tym telefonem Iphone 11 pro. Jeszcze wcześniej Huawei p30 pro. Przed nim S10. Mam porównanie i ogromną liczbę zdjęć. Zajmuje się grafiką i mam pojęcie o tym, o czym piszę. Kiedy porównuje zdjęcia nim wykonane do tych, które zrobiłem na S21 ULTRA, to widzę, że kupiłem totalną niedoróbkę, czego potwornie żałuję. Zdjęcia wykonane S21 ULTRA  przy powiększeniu wyglądają jak namalowane pędzlem przez dziecko. Algorytmy odszumiające to porażka. Ostrość jest raczej symboliczna. Kolory z rzeczywistością mają nie wiele wspólnego bo algorytmy "upiększają" fotki. Galaxy S7 robiło bardziej poprawne zdjęcia i miało lepsze pokrycie przestrzeni barw. Na swoje nieszczęście do tego dokupiłem GALAXY Watch4 LTE i BUDS Pro (ten sprzęt jest akurat w porządku, ale zmieniając markę telefonu zaliczam tzw. wtopę") . Nigdy więcej nie kupię telefonu marki Samsung. Już S10 mi nie pasowało, ale S21 ULTRA to jest horror. Zdjęcia tragiczne, bateria porażka. Ogromnie kosztowny błąd popełniłem. Jeśli ktoś zakwestionuje moją opinię to jestem w stanie udowodnić to na przykładowych zdjęcia, które posiadam w dużej ilości z wielu modeli telefonów.

Bartas1989
Navigator
Opcje
I również życzę powodzenia w używaniu tak starego telefonu.
0 Like
andrzejt
Journeyman
Opcje
Stary ale jary s10plus 20210923_172049_4330_1632428282.jpg20210902_161018_2531_1631120270.jpg20210918_105248_3716_1631955171.jpg20210918_104440_3697_1639595342.jpg
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Bartas1989  Rzeczywiście zdjęcia robione S21 Ultra są rewelacyjne :smiling-face:

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@andrzejt  Bardzo ładne 👍

mattimac
Pathfinder
Opcje
Przesiadłem się z s10+ na s21 ultra 5g 512gb. 
Zdjęcia ogólnie wyglądają lepiej ale tylko dopóki się nie przybliży i nie obejrzy szczegółów. Widać działanie algorytmów polepszających które sztucznie polepszają percepcję nieprzybliżonego zdjęcia ale tragicznie zamazuje szczegóły. Jest gorzej niż na moim S10+. Był już tu taki temat ale większość go bagatelizuje będac oszukanym przez opisane mechanizmy.

Czy da się coś z tym zrobić?
Robiłem zdjęcia w każdych proporcjach, HEIF i i nie i ciągle to samo. Nawet w idealnych warunkach oświetleniowych.

Co Samsung wyrabia?
mattimac
Pathfinder
Opcje
Jedno zdjecie wykonane apka samsung drugie open camera. Z aparatu samsung to gorsze.Screenshot_20220503-114309_Gallery.jpgScreenshot_20220503-114258_Gallery.jpg
Members_58DUhDI
Student
Opcje

Przesadzasz z tą szarżą na 21Ultra. Od początku nastawiłeś się kolcami do telefonu. Dla mnie jest kosa aparat. A pisanie, że jest to kalkulator tylko sam o sobie źle świadczysz

Lewi5042
Student
Opcje
Hej, Mam problem z s21 Ultra. Od dłuższego czasu aparat na 1x czy 3x czy wyrzej obojetnie jaka rozdzielczość robi zamazane zdjęcia. Normalne zdjęcia robi tylko na 0.6x. Aparaty nie są zabrudzone czy porysowane. Miał ktoś taki problem? Jak Samsung podchodzi do takich reklamacji bo strasznie mnie to irytuje. W zasadzie aparat w tym telefonie nie nadaje się do użytku 

Oczywiście bawiłem się opcjami aparatu i nic to nie daje 
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Lewi5042, Czy po delikatnym stuknięciu w okolicy aparatów ostrość wraca ?

Co do reklamacji, to nie powinno być problemu. Przed wizytą w serwisie wykonaj kroki 1-8 opisane w poniższym poradniku

[Poradnik] Problemy z aparatem - co należy zrobić.
https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-i-us%C5%82ugi/poradnik-problemy-z-aparatem-co-nale%C5%...

Lewi5042
Student
Opcje
Nie wiem jak inni użytkownicy ale ja po tym co mnie spotyka z tym telefon od jego premiery twierdzę, że samsung s21 ultra to *****. Wcześnie byłem szczęśliwym posiadaczem telefonów od huawei. Skończyłem na p30 pro i przesiadłem się na s21 ultra. Pierwszy moj telefon (s21ultra) po którejś aktualizacji przestał działać prawidłowo aparat. Nie mógł złapać ostrości. Robiłem wszystko co było w poradnikach i nic nie pomogło. Telefon trafił na gwarancję po czym dano mi nowy telefon. Po którejś aktualizacji w styczniu tego roku znowu to samo. Tym razem play odesłał telefon na naprawę z ubezpieczenia. Wymioniono płytkę, i cały aparat plus tam na moją próbę baterię ale to musiałem za nią sam zapłacić. Ok telefon przyszedł było dobrze do czasu. Teraz znowu problem z ostrością na zdjęciach. Druga sprawa doszła. Telefon ma problem z zasięgiem. Myślałem że wina sieci ale na innych kartach to samo. No i mieszkam 500m od anteny. Ludzie u mnie w domu też play tylko inny telefon cały zasieg ja tylko jedna kreska lub wcale 🫡 
W lato ten telefon grzeje się jak piekarnik i często wywalało mi aplikacje. To jest tragedia. W p30pro nigdy nie miałem tego problemu. 
Naprawiam tego złoma i przesiadam się na coś innego bo to jakaś kpina. 

Jak wasze doświadczenie z s21 Ultra? 
0 Like