Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wypalony ekran Samsung Galaxy S9+

(Temat utworzony: 02-03-2021 01:27 PM)
3336 Wyświetlenia
Lilavi
Pathfinder
Opcje

Hej wszystkim. Przychodzę z problemem jak w temacie. Telefon zakupiony w październiku 2019, od jakiegoś czas prześwitują mi ikonki z pulpitu. Telefon już po gwarancji, sprzedawca zaproponował wymianę wyświetlacza za 1000zł. Telefon jest tyle wart więc dokładać drugie tyle się chyba nie opłaca? Słyszałam że wypalony ekran w końcu cały wysiądzie, czy to prawda? Jeśli tak, po jakim czasie to się dzieje? Jest to ostatni model Samunga Galaxy serii S który nie ma dziury w ekranie, do czego nijak nie mogę się przyzwyczaić, dlatego wolałabym pozostać przy tym modelu aby poczekać aż Samsung wypuści model tej serii bez dziury w ekranie. Czy są na to szanse? Na portalu aukcyjnym do wyboru jakieś powystawowe modele albo używane, które nie wiadomo jak długo posłużą? Będę wdzięczna za wszelkie porady :smiling-face:

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Drd0
Helping Hand
Opcje
wada nie powiększała się, na ten moment myślę że nikt nie wie kiedy będą samsungi "bez dziury" w ekranie.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

12 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Jeżeli wyświetlacz jest wypalony i nie przeszkadza to w normalnym użytkowaniu to możesz w dalszym ciągu korzystać z telefonu. Moim zdaniem nie opłaca się wymieniać wyświetlacza. Dużo lepszym rozwiązaniem byłoby dołożenie pewnej kwoty i zastanowienie się nad innym modelem. Okrągłe wycięcie w wyświetlaczu to kwestia przyzwyczajenia.

Drd0
Helping Hand
Opcje
tak jak napisał @mirudo24 jak nie przeszkadza za bardzo to korzystać. wypalony ekran nie powinien całkowicie wysiąść, swojego czasu korzystałem z telefonu z wypalonym ekranem prawie przez rok aż zaliczył upadek.
Lilavi
Pathfinder
Opcje

O, to super informacja, w sumie mi to nie przeszkadza jeśli nie wgapiam się w ekran usiłując dojrzeć te prześwitujące ikonki 😄 A czy wada może się pogarszać z czasem i zacząć bardziej przeszkadzać? Jeszcze pytanie, bo myślę nad nowym Samsungiem, czy tu można zapytać Was o opinie o innym modelu czy trzeba założyć nowy temat? 🤔

Lilavi
Pathfinder
Opcje

Rok czasu to dużo, a czy wada powiększała się? Czy wiadomo coś kiedy Samsung wypuści telefon bez dziury w ekranie?

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Z czasem wypalenie może być bardziej widoczne. Jeżeli chcesz zapytać o konkretny model to najlepiej zadać pytanie w dziale przeznaczonym dla danego modelu. Jeżeli pytanie będzie dotyczyć kilku modeli to skorzystaj z ogólnej tablicy pozostałe telefony:

https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/bd-p/pl-mobile

Lilavi
Pathfinder
Opcje

Ok, tak zrobię, dziekuję 🙂

Rozwiązanie
Drd0
Helping Hand
Opcje
wada nie powiększała się, na ten moment myślę że nikt nie wie kiedy będą samsungi "bez dziury" w ekranie.
Aszek
Navigator
Opcje
Ja z s9+ przesiadłam sie na s10+, jeśli się nie zaktualizuje systemu i zostanie przy A10 to mozna sobie zamaskować dziurę :winking-face:
Lilavi
Pathfinder
Opcje

Jak zamaskować? 🤔