Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wydajność telefonu w grach

(Temat utworzony: 07-07-2021 03:31 PM)
571 Wyświetlenia
lukasso
Explorer
Opcje
Witam.
Co z telefonem s20 jest nie tak ?
Niby to taki potwór, niby to flagowy telefon z topowej półki....a po graniu 20 minut w jakąkolwiek grę, zwyczajnie zaczyna się przycinać i trudno to nazwać przyjemną grą. 
Właściwie można nazwać, że się nie nadaje do grania. Chyba że to kwestia ustawień to proszę o rady lub sugestie.
0 Like
16 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@lukasso  Witam

Pytanie czy włączona jest maksymalna wydajność urządzenia?

Telefon może ograniczyć wydajność, choćby z powodu zbyt wysokich temperatur.

Jeżeli uważasz że telefon nie działa nadal prawidłowo można wykonać Wipe Cache Partition.

lukasso
Explorer
Opcje
Wydajność jest ustawiona na max. Tiaa tylko że on się zachowywał tak od samego początku. Wtedy kiedy nic na nim nie było to go czyscilem kilka razy wszystkimi dostępnymi opcjami. Dałem sobie trochę czasu na różne próby zanim rozpoczęłem taki post względem Samsunga. Każda gra po pewnym czasie zaczyna ciąć. Nie wygląda mi to na problem softwarowy tylko kwestia tego że telefon przełącza się po pewnym czasie na energooszczędne rdzenie mimo że jest ustawiony na pełną wydajność...to nie jest opcja a wada produkcyjna.
Mój stary S7 nie robił sobie takich "żartów"
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@lukasso  Dużo też może zależeć od aplikacji/ gier mogą mieć ewentualne błędy, które powodują zacinanie się. 

Czy telefon jest zaktualizowany do najnowszej wersji?

lukasso
Explorer
Opcje
Odrazu jak samusng mnie powiadamia to instaluje aktualizacje :smiling-face:
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@lukasso  Oszczędzanie energii, adaptacyjne oszczędzanie energii wyłączone?

Problem wystepuje więcej niż w jednej grze?

lukasso
Explorer
Opcje
Jeśli dobrze to zrobiłem to tak. I dzieje się to właściwie w każdej odrobinę lepszej grze, takie "słabe" bez wymagań to wiadomo że nie tną. Ale jest kilka które na S7 nawet po 2h nie cięły a tu po 20 min właściwie grać nie da się.

Czytałem przed kupnem opinie o tych wspaniałych europejskich exynosach w s20 ale uznałem że to jacyś rozgoryczeni maruderzy...prawda okazuje się inna.Screenshot_20210707-192406_Device care.jpg
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@lukasso  Jakie temperatury osiąga urządzenie podczas grania.

lukasso
Explorer
Opcje
Powiedz gdzie to sprawdzic i jutro jak będę grał przetestuje
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@lukasso  Chodziło mi o to żeby tak na wyczucie zobaczyć czy jest gorący czy aż parzy dotykając obudowy?