01-06-2019 03:41 PM
co oznacza warunkowe przekazywanie połączeń i czy można tą informację wyłączyć? wyświetla się podczas wykonywania połączenia
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
04-06-2019 09:34 AM
04-06-2019 09:38 AM
@mirudo24 Możesz wyłączyć pocztę kodem jaki znajduje się na stronie operatora.
04-06-2019 10:23 AM
12-02-2020 11:33 AM — edytowano 12-02-2020 02:28 PM
Hej,
też mam kartę SIM w sieci T-Mobile i Galaxy S10+ - i co ciekawe - ten komunikat pojawia się tylko wtedy, kiedy telefon nie może nawiązać połączenia VoLTE lub VoWIFI (można to łatwo sprawdzić wyłączając te opcje w ustawieniach telefonu). Naturalnie poczta głosowa jest wyłączona przez operatora i nie ma włączonych żadnych aktywnych przekierowań głosowych a dane aplikacji "Telefon" wyczyszczone. Na koncie włączone są jednak następujące usługi: "Połączenie oczekujące", "Kto tam" oraz "Już jestem - powiadomienie wychodzące i przychodzące".
Z moich obserwacji wynika, że wyświetlanie się tego komunikatu nie wpływa na czas inicjowania połączenia i w sumie odkąd (po lekturze tego wątku) dowiedziałem się, że u innych operatorów brak jest takiej informacji, zacząłem postrzegać to jako zaletę:-)
BTW, ten komunikat na telefonach Samsung, w sieci T-Mobile (a wcześniej Erze) towarzyszy mi od wielu, wielu lat. W mojej poprzedniej Galaktyce (S4), z którą wziąłem rozbrat po 5 latach na rzecz właście S10+ też tak jest.
Kolejna obserwacja jest taka, że w sieci T-Mobile, przy aktywnej usłudze VoLTE i VoWIFI nie można ustawić w telefonie przekierowań głosowych (np. na inny numer w przypadku braku odpowiedzi). Pojawia się komunikat o błędzie:
"Nie można odczytać danych. Wystąpił błąd. Sprawdź kartę SIM lub połączenie sieciowe, po czym spróbuj ponownie."
Rozwiązaniem jest tymczasowe wyłączenie na swoim koncie tej usługi poprzez kontakt z operatorem, co wydaje się bezsensowne. Ciekawym czy w Orange lub innych niż T-Mobile sieciach też występuje taki problem.
Mam nadzieję, że komuś to pomoże.
PS: Może warto przenieść ten wątek do działu ogólnego, gdyż dotyczy różnych modeli telefonów a nie tylko generacji S9?