Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

VPN

(Temat utworzony: 05-03-2021 03:30 PM)
890 Wyświetlenia
TomaszWM
Student
Opcje
Cześć, wiecie może czy jest możliwość podłączenia się do własnego VPN gdy WiFi w telefonie jest wyłączone? Przy włączonym nie ma z tym problemu. 
Pozdrawiam 
0 Like
16 Odpowiedzi
tomw
Explorer
Opcje
Wirtualna sieć prywatna. Ale musisz się z nią połączyć przez wi fi. Tak mi się wydaje .
0 Like
TomaszWM
Student
Opcje
Mogę nie mieć dostępu do WiFi
0 Like
Drd0
Helping Hand
Opcje
oczywiście że powinno również działać przez dane komórkowe bez wifi, mój poprzedni s20 jak i obecny s21 łączy się po danych komórkowych do vpn routera Vigor. jak Ci się nie chce połączyć to coś musi być z ustawieniami w telefonie-programie którego używasz lub routera. na początek zobacz czy połączysz się z tym vpn przez wifi z innej sieci. Jeżeli uda Ci się połączyć to pewnie problem będzie leżał po stronie ustawien na telefonie.
TomaszWM
Student
Opcje
Gdy jestem podłączony do WiFi to bez problemu łączę się z VPN, po transmisji danych zawsze jest niepowodzenie niezależnie od zasięgu sieci. Dzięki. Poszukam w telefonie, a jak nie znajdę to napiszę do Samsunga, chociaż oni tylko format każą robić przy każdej sprawie 🙃
0 Like
Drd0
Helping Hand
Opcje
penie jest gdzieś włączona opcją żeby z vpn łączył się tylko po wifi aby danych komórkowych nie zużywać. przeleciałem teraz wszystkie swoje ustawienia ale nic mi się nie rzuciło w oczy.
0 Like
TomaszWM
Student
Opcje
obawiam się, że to może być kwestia operatora komórkowego
0 Like
nowan2020
Troubleshooter
Opcje
Coś masz źle ustawione, WiFi wyłączam i mam internet , a więc i vpn popatrz tutaj

Screenshot_20210305-184425_Settings Suggestions.jpg

Screenshot_20210305-184414_Settings Suggestions.jpg

Screenshot_20210305-184323_Settings.jpg

0 Like
Drd0
Helping Hand
Opcje
@nowan2020 mieć internet a być połączonym z vpn to dwie różne rzeczy, kolega @TomaszWM też napewno ma internet po wyłączeniu wifi a do vpn połączyć się nie może. VPN to wirtualna sieć prywatna, np. możesz połączyć się z routerem w innym miejscu na świecie i wygląda to tak jak by telefon fizycznie w tym miejscu się znajdował.
nowan2020
Troubleshooter
Opcje
Ok @Drd0, czyli bez dostępu do internetu może być podłączenie do routera i vpn , skoro to 2 różne rzeczy , może mam za mała wiedzę .
Mam inteligentne wyłączniki w domu , pracujące pod wifi domowym , łącze się z nimi przez chiny vpn i steruje z innego miasta, nie w domu ,mam włączone dane internetowe w telefonie , jak wyłączę to wtedy jest tylko telefon ,
skoro tak mówisz, że Internet tu nic nie ma do rzeczy , nie rozumiem , wyjaśnij proszę
0 Like