Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Utracone kontakty po reinstalacji google

(Temat utworzony: 24-07-2019 04:41 PM)
1225 Wyświetlenia
Lilavi
Pathfinder
Opcje

Witajcie. Szukałam w podobnych tematach, nie znalazłam rozwiązania. Nie działał mi Sklep Play i zasugerowano skasowanie i ponowną instalację konta Google. Po tym zabiegu zniknęła część kontaktów. Byłam przekonana, że wszystkie zapisują się na koncie Google bo takie miałam ustawienia, a zniknęły nie tylko niektóre nowe kontakty ale np. numer do mamy, który był na koncie Google od dawien dawna. Wyświetlam wszystkie możliwe kontakty - zaginionych nadal brak. Czy da się je jakoś odzyskać? Na Gmailu ich nie ma, jakby podczas reinstalacji konta Google je wymazano. Jeden program nie wykrył żadnych kontaktów do odzyskania. Chciałam skorzystać z innych programów, ale widziałam komentarze że komuś program w ogóle usunął kontakty więc się obawiam.

0 Like
22 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Lilavi zaloguj się ną konto google z poziomu komputera i sprawdź co się tam dzieje. Sprawdź ustawienia i poziom uprawnień.

Telefon jest w stanie pobrać tylko to co się tam znajduje.

Warto zrobić sobie drugą kopię na koncie Samsunga. To tak na przyszłość.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
Lilavi
Pathfinder
Opcje

Jak mam sprawdzić poziom uprawnień? Sciągnęłam plik kontaktów z konta Google i tam również nie ma zaginionych nowych kontaktów ani telefonu do mamy. Jak mogło zniknąć coś co było od lat na tym koncie zapisane? Kopię na koncie Samsung oczywiście wykonam, ale czy da się odzyskać to, co zniknęło?

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Lilavi ale żadnego pliku z kontaktami nie trzeba pobierać. Po zalogowaniu się do konta google na telefonie i wybraniu tej chmury do wyświetlania w kontaktach telefonu sam je zassie i wyświetli.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Lilavi
Pathfinder
Opcje

Jak mam zalogować się do konta Google w telefonie? W co wejść? W ustawieniach kontaktów mam "wyświetlaj wszystko" i w kontaktach z Google brakuje tych "znikniętych", łącznie z numerem mojej mamy, który od lat tam był.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Lilavi, czyli losowe kotankty zniknęły zarówno w telefonie jak i po zalogowaniu na stronę Kontakty Google? Nie podejrzewam żeby usunięcie konta w telefonie spowodowało również usunięcie niektórych kontaktów. Czy korzystasz z innych urządzeń podpiętych pod to samo konto Google? Być może kontakty zostały usunięte na innych urządzeniach?

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

W nic nie musisz wchodzić. W kontaktach wybierz, aby telefon wyświetlał kontakty z konta google. Skoro teoretycznie wszystkie tam zapisujesz nie ma sensu ustawiania opcji wszystkie.

Czy sprawdzałaś kontakty z poziomu komputera? Logowałaś do konta google?

0 Like
Lilavi
Pathfinder
Opcje

Konto Google było na innym telefonie ale w nim niczego nie usuwałam, a kontakty zniknęły.

0 Like
Lilavi
Pathfinder
Opcje

Logowałam się do konta Google na komputerze, kontaktów brak.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Lilavi  Czy usuwałeś konto Google ?

0 Like