Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Telefon rozłącza połaczenia

(Temat utworzony: 16-03-2021 06:10 PM)
11127 Wyświetlenia
Łukasz22
Apprentice
Opcje
Cześć.
Czy jest ktoś w stanie powiedzieć mi dlaczego telefon rozłącza połączenia? Następnie słychać trzaski i wyłącza sieć (Orange). Ostatnio zaczęło także wyrzucać mi internet podczas użytkowania. Niby transmisja jest ale internet staje. 
Pacjent Samsung Galaxy S20+ 5G

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Łukasz22
Apprentice
Opcje
Niestety żeby problem zniknął producent musiał wymienić płytę główną.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

9 Odpowiedzi
Paco76
Helping Hand
Opcje
Wyłącz telefon -wyjmij i włóż karte SIM -włącz telef.- jesli nie pomoze -wyczysc pamięć Połączeń - jesli nie pomoze zmien Tryb Połączeń na 3G/2G Autom.połączenia -jesli nie pomoze -wykonaj Wipe Cache Partition
Łukasz22
Apprentice
Opcje
@Paco76 dzieki :smiling-face: wykonam to jutro z samego rana i dam znać
0 Like
Citizen2020
Voyager
Opcje
Wyłącz VoLTE i/lub VoWiFi i potestuj.
0 Like
Łukasz22
Apprentice
Opcje
Bez VoLTE jest jeszcze gorzej
0 Like
MarcinZarucki
Journeyman
Opcje
witam.
to wygląda na tradycyjne przeciążenie sieci.Wina leży po stronie operatora.Mam w Tmobile i ten sam problem.Jak wiadomo mają z Orange wspólne nadajniki.Operator noe widzi problemu bo nie może a użytkownik pozostaje sobie sam z problemem.Pozostaje wyłączyć i włączyć telefon.Pomaga do czasu.
Pozdrawiam
0 Like
Doom-ek
First Poster
Opcje

Dzięki za podpowiedzi, u mnie pomogło wyłączenie VoLTE sieć Play zmieniłem też na LTE/3G/2G. Po próbie połączenia było natychmiastowe rozłączenie. Teraz jakość rozmów trochę spadła ale da się dzwonić. 

0 Like
Rozwiązanie
Łukasz22
Apprentice
Opcje
Niestety żeby problem zniknął producent musiał wymienić płytę główną.
Aragon7
First Poster
Opcje
U mnie było zablokowane połączenia wychodzące w sieci Orange jest to #31# na odblokowanie. Prawdopodobnie przez przypadek zablokowalem
majkastw
First Poster
Opcje
Dzięki pomoglo
0 Like