Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Szybkie sprawdzenie baterii słuchawek na BT ?

(Temat utworzony: 01-07-2021 03:44 PM)
1564 Wyświetlenia
Abisai78
Helping Hand
Opcje

Kupiłem niedawno słuchawki Sudio Nio (moje pierwsze "maluchy" na BT). I wszystko byłoby super gdyby nie to, że w żaden sposób nie ostrzegają, że kończy się bateria - po prostu się rozłączają.

Wiem, że można sprawdzić poziom ich naładowania w panelu Bluetooth, ale czy może macie jakiś patent (poza wchodzeniem do SmartThings) jak szybko sprawdzić poziom tej baterii? Optymalnie byłoby żeby można było mieć to na stałe w pasku statusu, jak w ajFonie... :winking-face:

0 Like
6 Odpowiedzi
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje
Cześć
Aby słuchawki informowały, że poziom jest niski, muszą być tak zaprogramowane.
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Abisai78, Najszybszy sposób na sprawdzenie stanu naładowania słuchawek to skorzystanie z przycisków Urządzenia lub Multimedia. Po kliknięciu w jeden z nich będziesz widział stan naładowania baterii urządzeń.

Screenshot_20210701-155211_One UI Home.jpgScreenshot_20210701-155219_One UI Home.jpgScreenshot_20210701-155231_Media and devices.jpg

Abisai78
Helping Hand
Opcje

To dość oczywiste :smiling-face:

0 Like
Abisai78
Helping Hand
Opcje

Ale rozumiem, że trzeba "kliknąć" Urządzenia lub Multimedia?

Aż się prosi żeby była jakaś opcja wyświetlania stanu podłączonego urządzenia BT tylko po wysunięciu menu z góry...

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Abisai78, Szybszego sposobu nie ma, a przynajmniej nie znam takiego. Słuchawki Samsung mają dedykowane widgety, które wyświetlają stan naładowania słuchawek oraz etui na pulpicie.

Screenshot_20210701-160421_One UI Home.jpg

W Sklepie Play znajduje się kilka aplikacji pozwalających na dodanie podobnego widgetu, więc może warto je wypróbować.

https://play.google.com/store/search?q=bluetooth%20battery&hl=pl

Abisai78
Helping Hand
Opcje

Rozumiem. Dzięki!

0 Like