Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Szybki spadek naładowania baterii w Galaxy S10+

(Temat utworzony: 08-11-2020 11:56 PM)
1115 Wyświetlenia
Mati91a
Pathfinder
Opcje
Witam serdecznie 🙂 Jestem Mateusz. Należę do grona nowych użytkowników. Od dnia 6 listopada 2020r. jestem posiadaczem Samsunga Galaxy S10+. Fabrycznie mial wgrany Android 10, z nakładką One UI 2.1. W dniu 8 listopada zaktualizowałem system o zabezpieczenia z listopada 2020. Zarówno przed, jak i po aktualizacji systemu, obserwuję ze bateria o pojemności 4100mAh starcza mi na nie spełna 1 dzień. Z diagnostyki w Samsung Members wynika, że jest ona w dobrej kondycji. O godzinie 12.00 odłączyłem telefon od ładowarki przy 100 procentach. O 23.18 miał on już zaledwie 26 procent. Mam uruchomione WiFi, dźwięk, synchronizację oraz dolby atmos oraz założone oryginalne etui od Samsunga o nazwie Led View Cover. W ciągu dnia dość intensywnie korzystałem z YouTube Music, YouTube czy messengera. Czy to normalne że procenty naładowania uciekają tak szybko? Proszę o wszelkie komentarze, porady, uwagi. Będę Wam za nie mocno wdzięczny. 😊 Pozdrawiam. 😃
0 Like
10 Odpowiedzi
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje
Czy między 6, a 8 listopada obserwowałeś takie spadki baterii ?
0 Like
Mati91a
Pathfinder
Opcje
Tak. Od samego początku czyli od pierwszej konfiguracji to obserwuję.
0 Like
pomieszany
Navigator
Opcje
youtube i yt music mocno ciągną baterię. a na lte to już w ogóle. messenger też lepszy nie jest.
0 Like
theguildsman
Helping Hand
Opcje
Jeśli telefon jest nowy, daj mu i sobie tydzień na uzyskanie przez baterię pełnej sprawności.
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Mati91a  Dużo zależy też od właśnie tego jak używamy telefon.  Aplikacje które wymieniłeś mogą trochę energii jednak pobierać.  

Zobacz jak będzie w trybie czuwania,  ile spadnie baterii od pełnego naładowania przez np. Godzinkę. 

Sprawdź też w jakim trybie zarządzania energią pracuje telefon.

Fixfan
Pathfinder
Opcje
potwierdzam Samsungi już tak mają, jeśli zresetujesz telefon do ustawień fabrycznych lub włączysz nowy telefon , bateria przez pierwszy tydzień będzie się rozładowywać duży szybciej. Tak samo miałem w S8 i tak samo mam s20+
0 Like
Mati91a
Pathfinder
Opcje
Dziękuję bardzo za te informacje 🙂 Pozdrawiam serdecznie.
0 Like
Bartosz35
Navigator
Opcje
w moim samsungu po pierwszym odpaleniu pokazała sie informacja,że przez kilka dni telefon bedzie uczył się i obserwował czestotliwość i godziny w jakich najwiecej korzystam z tel.aby zoptymalizować jak nalepiej zużycie i ładowanie baterii
Mati91a
Pathfinder
Opcje
Dzięki za tę informację. 😉 Faktycznie jakieś 4 kolejne dni telefon dopiero się adoptował.
0 Like