Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Szpara pomiędzy ekranem, a ramką

(Temat utworzony: 04-04-2020 10:40 PM)
1370 Wyświetlenia
Macieq944
Journeyman
Opcje

Witam, posiadam s10 512gb kupiony niedawno w jednym z polskich sklepów RTV. Od jakiegoś czasu zauważyłem zbieranie się kurzu w górnej części telefonu. Po sprawdzeniu okazuje się, że mam szparę pomiędzy ekranem, a aluminiową ramką. Szpara jest na tyle duża, że bez problemu mogę tam wsunąć kartkę papieru. Kartka wchodzi jakieś 1-1,5 mm pod ekran. 

Telefon niby ip68 ale jakoś boję się testować pod wodą że względu na tą szparę. 

Miał ktoś podobny problem? 

Powiedzcie jak to u was wygląda :smiling-face:

Pozdrawiam 

0 Like
11 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Macieq944  Cześć.

Możesz wrzucić zdjęcie jak to wygląda?

0 Like
Macieq944
Journeyman
Opcje

20200404_225714.jpg

20200404_225816.jpg

Szczerze to ciężko jest mi teraz zrobić dokładne  zdjecie,  ponieważ jestem w pracy. Ten róg udało mi się uchwycić najlepiej. Zdjęcia w etui i bez. 

Strzałką zaznaczyłem najlepiej uwidocznioną szparę. 

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Macieq944  Ciężko jest mi się wypowiedzieć na ten temat, na zdjęciach wygląda że jest ok.

Co myslicie @kamil40013 , @mirudo24 , @vdsl2 ?

0 Like
Macieq944
Journeyman
Opcje
@PrzemekM A powiedz mi jeszcze czy u siebie potrafisz wsunąć kartkę papieru pomiędzy ramkę, a ekran?
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Macieq944  

Poczekajmy jeszcze na odpowiedzi innych użytkowników. 

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Macieq944, moim zdaniem dystans pomiędzy wyświetlaczem a ramką wynika bezpośrednio z wymagań technologicznych mających na celu zabezpieczyć ekran przed pęknięciem. Dystans niweluje ewentualne naprężenia pomiędzy ramką a ekranem w momencie gdyby oba elementy były spasowane na zero. W przypadku modelu Note10+ również mogę wsunąć kartkę papieru, ale nie głębiej niż na około 0,5mm. Podejrzewam, że w różnych modelach dystans może być inny. Jeżeli mimo wszystko uważasz, że szpara jest zbyt duża to możesz skonsultować się z serwisem.

Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Macieq944 żeby Cię uspokoić... :winking-face: S20 Ultra.

szczelina.jpg

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
Macieq944
Journeyman
Opcje

Dzięki za szybkie odpowiedzi, trochę mnie uspokoiliście. Jeśli będzie mi to sprawiać więcej problemów to pewnie skontaktuje się z serwisem, na razie jednak dam sobie spokój i będę obserwował. 

Pozdrawiam 

0 Like
Damian K
Hotshot
Opcje
Generalnie polecam Ci też zdejmować regularnie etui i czyścić telefon z wszelkich zabrudzeń. Podczas codziennego użytkowania najwięcej tego zbiera się właśnie na krawędziach etui. :smiling-face: Taka praktyka zmniejszy też ryzyko zarysowania ramki przez wszelkie drobiny, które dostają się między etui, a telefon, przez co ocierają właśnie o ramkę. Za jakiś czas to może być dobry argument przy sprzedaży tego telefonu, gdy będziesz go wymieniać na nowszy. :smiling-face:

Doceniaj i bądź doceniany.Doceniaj innych klikając przycisk like lub zaakceptuj jako rozwiązanie.
Społeczność w Twoim telefonie. Przeglądaj Społeczność wygodnie w aplikacji Samsung Members.