Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

SoT 4.5h Czas pracy na baterii

(Temat utworzony: 12-06-2021 07:47 PM)
17162 Wyświetlenia
pi0trx
Explorer
Opcje
Hej
Użytkuję S21 5G od jakiegoś miesiąca i jestem bardzo rozczarowany czasem pracy na baterii. 
Czytając recenzje w których rozpisywano się o znakomitym czasie jaki ludzie wyciągali na włączonym ekranie zdecydowałem się zakupić tym razem flagowca od Samsunga i jest lipa. 
Sot jaki udaje mi się osiągnąć to 4h i 30min 
Telefon reklamowany jako zawodnik do pracy na cały dzień jest mrzonką. 
Tym bardziej rozczarowujące jest to że nie użytkuje aplikacji wydawać by się mogło tych najbardziej prądo żernych jak FB czy messenger. 
Uprzedzając pytania, 
Tak, wipe cache zrobiłem po aktualizacji jaka przyszła 
Wersja oprogramowania z Google Play zgodna na 1maj tak samo poprawki z 1maja.
Dozucam screen z pielęgnacji baterii z wykresem. 
W moim przypadku włączony bluetooth plus WiFi 
Wyłączony GPS i wyłączone 5g oraz dane komórkowe 

Teraz pytanie do innych użytkowników Samsunga S21 5G, jak to u Was wygląda? 
52 Odpowiedzi
Pawel777
Student
Opcje
Na Andorida 12 nie przesiadałem się że względu na "mrożenie" ekranu przy wyskakujących oknach (np. w Messengerze). Czy ten problem został zlikwidowany? Jeśli chodzi o zasięg to w domu mam 2 kreski, a przez ok. 1,5 h jestem w zasięgu różnych nadajników ze względu na ok. 30 km dojazdy - czyli ok. 60 km w ciągu ok. 1,5h i w tym czasie różne nadajniki.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Nie korzystam z telefonu Galaxy S21 więc ciężko powiedzieć czy na tym modelu problem z aplikacją Messenger został rozwiązany. Z tego co pamiętam to wystarczy wyłączyć bąbelki powiadomień w aplikacji. Im słabszy zasięg tym większe zużycie baterii.

OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Pawel777, w sprawie freezów zapoznaj się z tym wątkiem, jest tam kilka rozwiązań, które powinny pomóc, daję link od razu do 11 strony, na niej jest jedno z nich, ale zachęcam do przeczytania całego wątku: https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-i-us%C5%82ugi/freezy-ekranu-podczas-korzystania-z-mess...

Plus oczywiście rozwiązanie @mirudo24 z wyłączeniem bąbelków.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

zspak
Apprentice
Opcje

U mnie też dramat. Wszystko poaktualizowane, wczesniej note9 i do niego porównuje. Pól dnia podpiety tel na kablu z android auto i i tak wieczorem znowu do ładowarki. SoT mniej niż 3h... dramat a i tak ciężko to określić przez to jest ładowany w aucie. (Taka praca duzo GPSu). Ale zeby przez 8h w nocy brał 21% bateri z czego 6 juz w trybie oszczedzania? 24:00 30% 8 rano 9!% Na note9 może by z 5% poszlo. O grzaniu sie juz nawet nie wspomne. Czasem musze z kieszeni wyjąć bo parzy ale to i note9 sie zdarzało. Niczego nadzwyczajnego nie używam social media i podstawie aplikacje.  To chyba będzie ostatni samsung...

2 karty sim. Srodek miasta. Gps wifi bluetotch dane komórkowe nfc wlaczone. 

Ci co pisza o wylaczaniu funcji to maja cos nie halo. Nie po to kupuje sie flagowca zeby sie szczypać z wlaczaniem jego opcji. Może jeszcze ekran na 60hz i w ogóle na trybie oszczedzania jechac. Jak dla mnie to niestety bubel jest i samsung nic z tym nie zrobi. 

0 Like
MariaCzajkowska
First Poster
Opcje
 Hejbwszystkim mam pytanie ile trzyma wam bateria w S21 FE przy dużej aktywności. 
0 Like
xdhehwjwjsjje
First Poster
Opcje

Samsung s21 fe Niewiem czy to normalne czy nie ale mam ten telefon od paru dni i ponoć może on wytrzymać ***** 1.5 dnia na jednym ładowaniu a ja używając go od 9 do 17 tracę 65% przez co jest to nie możliwe. NIE używam 120 Hz zbyt często i mam włączone oszczędzanie baterii. WIEC moje pytanie czy jest to normalne w tym telefonie czy coś źle robię.

0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje
Przez pierwsze kilka, kilkanaście dni bateria uczy się Twoich wzorców, wykorzystywania urządzenia. Po tym czasie dopiero, osiąga ona optymalny czas pracy.
xdhehwjwjsjje
First Poster
Opcje
Dobra a co mam zrobić żeby telefon nauczył się dobrych wzorców
0 Like
xdhehwjwjsjje
First Poster
Opcje
Jakieś porady
0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje
Po prostu użytkować telefon, według swoich potrzeb 😉.
0 Like