Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Skaczący ping w grach

(Temat utworzony: 30-03-2021 05:59 PM)
757 Wyświetlenia
Nefariusz22
Journeyman
Opcje
Siemka, mam problem z skaczącym pingiem, ping co kilka minut potrafi skoczyć na 800 albo nawet 900 i to jest bardzo denerwujące. Natomiast gdy z tego samego telefonu udostępniam router wifi na tablecie to jest już ok więc wydaje mi się, że to wina telefonu ale jak to sprawdzić. Kartę SIM przekładałem już do s9 i było ok, problem występuje tylko na nowym telefonie. Gdy gram przez wifi problem nie występuje.
0 Like
16 Odpowiedzi
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

Cześć @Nefariusz22 

Czy po hard resecie, przywracałeś jakieś dane z kopii zapasowej ?

Spróbuj również zresetować same ustawienia ustawienia sieciowe. Ścieżka: Ustawienia -> Zarządzanie ogólne ->  Resetowanie -> Zresetuj ustawienia sieciowe.

Drd0
Helping Hand
Opcje
Witaj @Nefariusz22 możesz wstawić zrzut ekranu z ustawienia-telefon informacje-informacje o stanie-stan karty sim? Zobaczymy ile jest dBm i asu może tel. ma problem z siecią ewentualnie jak masz możliwość to włożyć kartę z innej sieci i sprawdzić.
0 Like
Nefariusz22
Journeyman
Opcje
Niee, wszystko stawiałem od nowa :smiling-face:
0 Like
Nefariusz22
Journeyman
Opcje
Mam coś takiego, tylko to z innego miejsca niż zwykle używam telefon bo to w domu i zasięg może być gorszy
Do internetu używam drugiej karty z tej samej sieci, parametry są te same

clipboard_image_1617124117873.jpg

0 Like
Drd0
Helping Hand
Opcje
To tutaj jest wszystko wporzadku, widzę że masz dwie karty sim, na tej drugiej też próbowałeś? Może być tak jak napisał @Kacper2 producent nie zoptymalizował gry i może nie współpracować w 100% z tym telefonem i oprogramowaniem
Nefariusz22
Journeyman
Opcje
Jednej używam tylko do internetu a drugiej tylko do połączeń ale faktycznie będę musiał spróbować na innej i wtedy będzie wiadomo, dzięki za rady :face-with-tears-of-joy:
0 Like
Drd0
Helping Hand
Opcje
@Nefariusz22 Daj znać jak sprawdzisz bo my już więcej chyba tu nie wymyślimy.
0 Like