Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

sim plus 5g + esim t-mobile 5g

(Temat utworzony: 19-01-2022 12:21 PM)
225 Wyświetlenia
zielaq
First Poster
Opcje

Witajcie - mam takie pytanko. 

mam w samsungu kartę plusa i korzystam z 5g.

Niestety w pewnym miejscu gdzie chcę używać neta plus nie ma 5g, a ma go prawdopodobnie tmobile. 

Wymyśliłem więc sobie że kupie sobie starter tmobile z e-sim jakis najtanszy z 5g i przetestuje.
i teraz

1. czy wogole taka konfiguracja mi zadziała zeby mieć sim + esim na raz?

2. jesli 1 = tak to czy w tym esim będzie mi również 5g działać (zakładając ze zasięg będzie)

0 Like
6 Odpowiedzi
Ewamilozin72
Helping Hand
Opcje
Witam esim to wirtualna karta która zastępuje kartę plastikową więc nie wiadomo czy TMobile udostępnia starter z esim. W usłudze na kartę dostęp do 5G I tak trzeba aktywować.
zielaq
First Poster
Opcje

dziękuję za odpowiedź. to czy t-mobile oferuje 5g i esim to sprawdzę sobie sam.

Bardziej mi chodziło czy technicznie samsung s21 bedzie w stanie obsłużyć zwykłą kartę sim + dodatkowy e-sim i czy w obu będzie działać 5g (zakładając ze operator to udostępnia)

0 Like
Ewamilozin72
Helping Hand
Opcje
Ja w prawdzie mam Note 20 Ultra 5G I miałam w nim esim Orange i kartę z Play. Wszystko działało bez zarzutu ale 5G działało tylko w Orange w Play już nie . Nie wiem czy jest zależne od brandu operatora. Czy telefon jest z Plusa czy z wolnego rynku. W Plusie 5G jest tylko na częstotliwości 2600Mhz pozostali na innej . Lepiej kupić prepaid włączyć usługę I sprawdzić czy 5G zadziała.
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@zielaq  Cześć

eSIM niestety nie ma wsparcia jeszcze dla 5G. SIM 1 + eSIM może działac taki układ, ale będzie tylko na jednym slocie SIM obsługa 5G.

zielaq
First Poster
Opcje

dziękuję

0 Like
zielaq
First Poster
Opcje

telefon z wolnego rynku, plus mi działa bez zarzutów. z tego co widziałem t-mobile tez powinien, chcialem po prostu uniknąć przekładania kart i odcinania się od kontaktu przez główny numer. 

dzieki za odpowiedzi

0 Like