Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Samsung s20 ultra zdjęcia oraz filmy są beżowe

(Temat utworzony: 15-04-2021 08:34 AM)
544 Wyświetlenia
Monika123
Explorer
Opcje

Od miesiąca jestem posiadaczką samsung s20 ultra. Od samego początku mam problem nagrywanie filmów z przedniej kamerki daje poświatę beżu i rozmydla kolory. Również zdjęcia mają ziemistą poświatę. Zdjęcia i filmy robię z tymi samymi lampami co robiłam z s10 (próbowałam zmienić ustawienia lamp, barwy światła nie pomaga). 

Nie ukrywam jestem mocno rozczarowana s20 myślałam, że jak zmienię s10 na s20 to będzie jeszcze lepiej , a niestety zdjęcia i filmy muszę robić starym telefonem.

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Monika123
Explorer
Opcje

Niestety telefon galaxy s20 ultra to totalny bubel. Okazało się że nie tylko ja mam problem z aparatem tylko samsung nie radzi sobie z tym problem i "zamiata to pod dywan" ,a telefony nadal są sprzedawane. Podobno aparat zepsuła aktualizacja ale dlanie użytkownika telefonu to słabe pocieszenie. Omijajcie ten telefon szerokim łukiem.  A ja szukam już innej marki telefonu, którą zastąpię samsunga.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
14 Odpowiedzi
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Cześć @Monika123 

Możesz wstawić zdjęcie jak to wygląda? 

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Monika123  Witam

Poprosimy jak wspomniał kolega @Kacper2  o przykładowe zdjęcia/wideo.

Monika123
Explorer
Opcje

20210415_153702.jpg

 Proszę 

0 Like
Monika123
Explorer
Opcje

Screenshot_20210415-155046_Facebook.jpg

Screenshot_20210415-154834_Facebook.jpg

 Zrzut ekranu z dwóch telefonów.  Nagrywana transmisja na Facebooku przednią kamerom. Nie używam filtrów.  Na Facebooku wszystkie ustawienia są dobrze zrobione.

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Monika123 Pozostaje zrobić hard reset jeżeli wadliwie działa aparat, jeżeli dalej będą takie kolory trzeba będzie wysłać zgłoszenie z opisem problemu przez Samsung Members.

Monika123
Explorer
Opcje

Telefon robi tak zdjęcia i filmy od pierwszego dnia zakupu.

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Monika123 Proszę pokazać jeszcze zdjęcia, zrobione bezpośrednio przez aparat, nie przez Facebooka. Facebook może mieć wpływ na wygląd zdjęcia.

Monika123
Explorer
Opcje

20210415_153702.jpg

 To nie jest wina facebooka.  Już to przerabiałam z poprzednim telefonem. Też próbowano mi wmówić że wina facebooka bo kamerka nagrywała beż ostrości.  Okazało się że kamerka w telefonie była do wymiany.

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Monika123  W takim razie pozostaje wykonać wskazówki podane przeze mnie wcześniej.